Curs 2023-2024

Portes obertes a escoles infantils de Barcelona: dates, horaris i llista

Les 105 escoles bressol municipals es podran visitar entre el 12 d’abril i el 4 de maig

Portes obertes a escoles infantils de Barcelona: dates, horaris i llista

MARINA VILANOVA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les escoles bressol municipals de Barcelona obren les seves portes entre el 12 d’abril i el 4 de maig. Sense cap tipus de restricció per la covid, les jornades de portes obertes per al curs 2023-2024 es desenvoluparan de manera presencial, però també es convocaran sessions informatives en línia.

El cicle de portes obertes inicia el calendari d’activitats que finalitzarà el mes de juny, amb el període de matriculació. El curs vinent, les escoles bressol municipals disposaran de 8.891 places, és a dir, 303 més, ja que s’estrenaran quatre escoles bressol. Dues d’aquestes escoles bressol són de nova creació i les altres dues han sigut traslladades i ampliades a nous centres.

Dates, horaris i llista de les escoles bressol

Els 105 centres educatius, repartits en els 10 districtes barcelonins, han escollit diferents dies i horaris per a les seves portes obertes. L’Institut Municipal d’Educació gestiona la llista d’escoles bressol municipals que estaran obertes durant el curs 2023-2024 i que es podran visitar durant aquest període.

Calendari de la preinscripció i matrícula

Notícies relacionades

Enllaçant-ho amb aquest període de portes obertes, l’ajuntament ja ha establert el calendari per al procés de preinscripció i matrícula del curs 2023-2024:

  • El 3 de maig es faran publiques les ofertes de places.

  • A partir del 4 de maig i fins al dia 17, tots dos inclosos, s’iniciarà el període de presentació de sol·licituds de places.

  • El 24 de maig es publicarà la llista de sol·licituds de preinscripció al centre, amb la puntuació provisional.

  • Del 25 al 31 de maig, s’obrirà el període per presentar reclamacions.

  • El 2 de juny es farà el sorteig del número de desempat.

  • El 6 de juny es publicarà la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació definitiva.

  • El 14 de juny es publicarà la llista de nens admesos i, si s’escau, la llista d’espera.

  • Finalment, el període de matrícula serà del 15 al 21 de juny, tots dos inclosos.

Noves escoles bressol municipals

El curs vinent, es posaran en marxa dues noves escoles bressol municipals: l’EBM Can Rosés, al districte de les Corts, i l’EBM Teixonera, al districte d’Horta-Guinardó. També es traslladen, amplien i canvien de nom dues escoles bressol municipals: Esquitx es trasllada i passarà a ser l’EBM Pere Calafell, al districte de Sant Martí, i l’escola bressol Trinitat Nova també es trasllada i passarà a ser l’EBM Torre del Rellotge, al districte de Nou Barris.