Tensió preelectoral

Collboni carrega contra Colau a Brussel·les: «Dona lliçons de progressisme sense haver guanyat les eleccions»

L’alcaldessa de Barcelona l’ha situat com el «número 2 de Trias»

Collboni carrega contra Colau a Brussel·les: «Dona lliçons de progressisme sense haver guanyat les eleccions»

ACN

2
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha criticat aquest dimarts a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, donar «lliçons de progressisme sense haver guanyat les eleccions» i «gràcies al vot de centredreta».

Collboni ha dit que les crítiques de la regidora, que aquest matí l’ha situat com a «número 2 de (el candidat de JxCat, Xavier) Trias», l’«agafen treballant» a Brussel·les.

«La meva resposta serà, cada vegada que em parlin de pactes, programa, programa i programa. Ho dic perquè la senyora Colau dona lliçons de progressisme i és alcaldessa sense haver guanyat les eleccions i gràcies al vot de centredreta», va assenyalar.

Des de la capital belga, on el candidat socialista ha presentat el seu programa internacional per a Barcelona, Collboni s’ha mostrat molt crític amb l’absència de Colau –de la qual ha sigut tinent primer d’alcalde durant aquesta legislatura– a la capital comunitària i ha considerat els últims anys com «una etapa d’absències clamoroses de la ciutat a nivell institucional».

«Som a la recta final d’unes eleccions municipals transcendentals per a Barcelona, on segons moltes enquestes el PSC té opcions reals de guanyar i recuperar l’alcaldia després de 12 anys de parèntesi trist i decebedor, sobretot tenint en compte el paper en termes europeus que sempre havia jugat Barcelona», ha remarcat.

El candidat del PSC ha promès que, en cas de convertir-se en alcalde, Barcelona tindrà «de nou un paper rellevant, actiu, exercint la seva capitalitat en el concert de les regions i ciutats a nivell europeu», així com un «rol geopolític» en l’àmbit mediterrani i un millor aprofitament dels recursos per a les transicions verda i digital. Així, ha assegurat, «superarem aquesta visió conflictiva de les relacions de Barcelona i Catalunya amb les institucions europees».

Pactes postelectorals

D’altra banda, Collboni ha condicionat els seus possibles pactes postelectorals al «compromís amb el creixement econòmic, la garantia de les polítiques socials i la lleialtat a les institucions de l’Estat i europees».

No obstant, a la pregunta de si aquests requisits exclouen en el dia d’avui algun dels partits que es presenten als comicis municipals, ha instat a plantejar la pregunta «el dia després de les eleccions».

«El marc de l’acord que pugui fer després de les eleccions en el meu cas són aquestes tres condicions. A partir d’allà, parlarem amb tothom», ha assegurat.

Notícies relacionades

A més, ha instat el candidat de JxCat, Xavier Trías, «que vingui a les institucions europees no a demanar permís sobre el que ha de fer a Barcelona sinó a defensar els interessos» de la ciutat.

«Venim d’una etapa trista, difícil i conflictiva on altres candidats només venen a veure expresidents regionals i no a treballar en favor de la seva ciutat ni a fer propostes. El nou alcalde ha de venir a Brussel·les a treballar», ha afirmat.