Eleccions municipals

Trias descarta tirar enrere les superilles si és alcalde de Barcelona

El candidat de Junts insisteix que les superilles s’estan aplicant malament i planteja remodelar la Gran Via com la Diagonal

Trias descarta tirar enrere les superilles si és alcalde de Barcelona

DAVID ZORRAKINO / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’alcaldable de Junts a Barcelona, Xavier Trias, assegura que no revertirà cap superilla, tot i que opina que el govern de l’alcaldessa Ada Colau les ha aplicat malament. En una entrevista a Europa Press, l'exalcalde entre 2011 i 2015 defensa que per millorar el model de les superilles cal acordar-ho en el marc d’un pacte de mobilitat per «aconseguir que no es col·lapsi» i reduir la pol·lució a la ciutat.

Dels seus plans, Trias ha explicat que vol transformar la Gran Via. Planteja, per al carrer més llarg de Barcelona, un model similar al de l’avinguda Diagonal: portar les voreres fins a la primera fila d’arbres i fer circular els cotxes pels passatges centrals, que ara són per als vianants i «no s’utilitzen».

El candidat creu que, d’aquesta manera, es pot habilitar més espai de voreres i resoldre la problemàtica del «poc comerç». Al seu torn, ha descartat reurbanitzar la Gran Via per transformar el trànsit d'aquest eix.

Falta d'habitatge

Trias ha apostat per la col·laboració amb la resta de forces polítiques per revertir la falta d’habitatge assequible. Ha dit que implica construir, comprar i rehabilitar pisos en males condicions, mentre que per reduir el sensellarisme vol «intensificar» el ‘housing first’.

Després d’haver encapçalat el Departament de Salut i l’Institut Català de la Salut (ICS), ha avisat que és necessari «perseguir» els punts d'entrada de droga a Catalunya. En aquest sentit, l’alcaldable ha optat per impulsar campanyes contra el consum, sobretot entre els joves, perquè veu errors en la gestió municipal d'aquesta matèria.

Alcalde o a casa

L’exalcalde ha defensat la seva capacitat de pactar tant amb el PSC com amb ERC per governar després de les eleccions. «El pacte que arribi, sigui amb el PSC o amb ERC, serà un bon pacte perquè transformarà la ciutat», ha defensat.

Trias ha dit que, si guanyen les eleccions els alcaldables Jaume Collboni (PSC) o Ernest Maragall (ERC), els farà alcaldes, però també ha formulat la pregunta al revés. «Jo explico la meva veritat. El que no veig és que expliqueu la vostra», van ser les paraules amb què va qüestionar que Collboni i Maragall no hagin explicitat si farien alcalde Trias, que es reivindica com una candidatura contraposada a Colau.

Notícies relacionades

Així, ha mantingut que deixarà la seva acta de regidor si no arriba a obtenir la vara d’alcalde: «Em presento per ser alcalde. Tinc 76 anys i no té cap sentit quedar-me aquí un munt d’anys aguantant una cadira per ser regidor. Me n’aniré a casa a jubilar-me».

D'altra banda, Trias ha confiat prestar el pacte amb el PDECat després de Setmana Santa perquè s’adhereixi a la seva llista electoral. L’aspirant a l’alcaldia ha assegurat que l’acord «està tancat». En qualsevol cas, ha remarcat que l’entesa amb el partit hereu de CDC no modificarà la configuració dels primers llocs de la candidatura, en la qual Trias ha exigit llibertat a Junts per compondre-la.