Conferència

Colau veu «increïble» que Collboni critiqui el govern de Barcelona en el qual «encara» participa el PSC

L’alcaldessa insta de nou Pedro Sánchez a regular el lloguer i li demana que prengui exemple de Portugal

Colau veu «increïble» que Collboni critiqui el govern de Barcelona en el qual «encara» participa el PSC

ACN / Blanca Blay

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ada Colau ha considerat aquest dimarts «increïble» que l’ex primer tinent d’alcalde i alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, «apugi el to» contra el govern de la ciutat, «en el qual encara està el seu partit». L’alcaldessa i alcaldable de Barcelona en Comú ha criticat així el seu exsoci, que va deixar el govern local per centrar-se en la campanya electoral de les municipals. Els socialistes, amb la tinenta d’alcaldia Laia Bonet com a nova presidenta del grup, continuen treballant amb Barcelona en Comú com a socis del govern, tot i que potser seria exagerat dir que ho fan braç a braç. Més aviat estan arribant les colzades.

«Veig Collboni de número dos de Trias si segueix per aquest camí», afirma la candidata de Barcelona en Comú

En un esmorzar de precampanya organitzat per Nueva Economía Fórum, segons informa un comunicat de Barcelona en Comú, Colau ha qüestionat l’oferta de Collboni als electors: «No he escoltat que presenti un model alternatiu i en canvi veig que se suma a les posicions de parar-ho tot de [Xavier] Trias. Em deixa perplexa».

«Si segueix per aquest camí, el veig com a número dos de Trias», ha afegit amb referència a Collboni i a l’exalcalde i alcaldable de Junts per Barcelona, de qui es considera possible una aliança postelectoral després del 28-M si l’aritmètica ho permet. Bé és cert que es preveu com a igual de possible un pacte entre Colau i Collboni.

La llei de la vivenda

Com ha fet diverses vegades en els últims mesos, i com fa de manera especialment intensa quan critica el PSC, Colau ha reclamat al president del Govern, Pedro Sánchez, que es decideixi a aprovar una llei de vivenda que impedeixi que els preus pugin: «Li demano que vingui a Barcelona amb la llei de la regulació del lloguer. S’està fent a Alemanya, a Portugal. Li demano que miri més el seu company socialista [António] Costa i escolti menys [Joan] Clos, que defensa el ‘lobby’ immobiliari», ha afirmat en al·lusió al primer ministre portuguès i a l’exalcalde del PSC a Barcelona, respectivament.

Notícies relacionades

Portugal va anunciar al febrer que limitarà les pujades del lloguer, forçarà la inclusió en el mercat de vivendes buides i anul·larà el visat de residència per a inversors estrangers en el sector immobiliari.

Turisme

Colau també ha parlat de turisme i ha considerat «insostenible» el model actual de «massificació». Ha recordat que el seu govern va aprovar la regulació que impedeix que s’obrin més hotels al centre i ha instat la Generalitat, de nou, a limitar els creuers. Així mateix, ha recordat que Barcelona ha combatut els pisos turístics durant els seus dos mandats al capdavant de la ciutat.