Humanisme tecnològic

Barcelona crea un consell assessor en intel·ligència artificial

L’ajuntament de la ciutat fitxa 15 experts en IA perquè «garanteixin els drets digitals de la ciutadania»

Barcelona crea un consell assessor en intel·ligència artificial

EFE Vídeo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Barcelona, encapçalat per l’alcaldessa Ada Colau, va aprovar aquest dissabte la creació d’un Consell Assessor en Intel·ligència Artificial, Ètica i Drets digitals, i ha nomenat 15 experts independents que formaran part del grup.

Aquest òrgan consultiu té la finalitat d’assistir i assessorar l’ajuntament en matèria d’ús d’intel·ligència artificial (IA) «pel bé comú», a més de proposar actuacions i projectes, informa el consistori en un comunicat emès aquest dissabte.

La finalitat és que Barcelona es converteixi en «referent d’humanisme tecnològic amb l’impuls de polítiques públiques innovadores que garanteixin els drets digitals de la ciutadania».

15 experts en IA

La presidenta del Consell serà la tinenta d’alcalde d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de Barcelona, Laia Bonet, i la vicepresidència l’ocuparà el Comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern, Michael Donaldson.

L’òrgan comptarà amb la participació de persones amb trajectòria en l’àmbit acadèmic i amb experiència professional sobre l’ètica de la intel·ligència artificial, i promourà la col·laboració amb universitats, centres d’investigació, empreses i altres entitats relacionades amb aquest àmbit. Aquests membres seran nominats per decret de l’alcaldia per a un termini de cinc anys.

Notícies relacionades

Aquests experts són: Cecilio Angulo (UPC), Anna Ginés (ESADE), Gemma Batlle (Eurecat), Ulises Cortés (UPC), Sara Suárez (IN3-UOC), Karina Gibert (UPC), Emilia Gómez (Universitat de Sevilla), Manuel Portela (UPF), Josep Lluís Martí (UPF), Albert Sabater (UDG), Fernando Vilariño (UAB), Argelia Queralt (UB), Agustí Cerrillo (UB), Begoña Roman (UB) i Marta Galceran (CIDOB).

El decret de creació estableix que el consell es reunirà un mínim de dues vegades a l’any per analitzar l’adopció de polítiques públiques en matèria d’IA.