Transport públic

L’AMB estrena 66 nous autobusos a Castelldefels, Gavà, Viladecans i Sant Boi

Durant el 2023, n’incorporarà un total de 265 nous, sostenibles, híbrids i elèctrics, amb una inversió de més de 110 milions

L’AMB estrena 66 nous autobusos a Castelldefels, Gavà, Viladecans i Sant Boi

Ayuntamiento de Castelldefels

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

AMB ha incorporat, entre el febrer i el març, 66 nous autobusos sostenibles a la xarxa d’Autobús Metropolità. A aquests vehicles híbrids i elèctrics que ja es poden veure circulant, se n’afegiran 199 més de nous durant els pròxims mesos, i així fins a arribar als 265 nous vehicles aquest any 2023. Forma part del pla de renovació de l’AMB més ambiciós dels últims 15 anys per als serveis de gestió indirecta (sense incloure els de TMB).

Aquests 66 nous autobusos que ja s’han posat en circulació s’han destinat als serveis de Baix Llobregat Sud (que connecta els municipis de Castelldefels, Gavà i Viladecans amb Barcelona), i a l’àmbit Sant Boi de Llobregat, que connecta aquesta població amb Barcelona i amb altres municipis com Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat. Del total dels 265 nous autobusos que posarà en servei l’AMB aquest any 2023, 51 seran totalment elèctrics.

«Amb aquesta important renovació de la flota d’Autobús Metropolità millorem el servei a la ciutadania i deixem enrere les dificultats generades pels vehicles més antics», explica el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda recorda que «amb aquest pla de renovació estem fent un nou pas important per substituir els vehicles més contaminants i aconseguir una flota més neta i sostenible». En comparació amb els vehicles antics, els nous vehicles emeten fins a un 80% menys d’emissions contaminants i, en el cas dels 100% elèctrics, aquesta reducció és del 100%.

Calendari 2023: incorporació dels nous autobusos sostenibles de l’AMB

Durant el febrer l’AMB va posar en servei 66 autobusos nous als serveis del Baix Llobregat, on s’han detectat els problemes d’envelliment més grans de la flota. En aquest paquet, destaca la incorporació de 9 autobusos 100% elèctrics. La resta, són híbrids amb motor termicoelèctric.

Notícies relacionades

Després de la renovació al febrer i el març dels vehicles de les rutes del sud de l’àrea metropolitana, l’AMB projecta per a l’abril canviar 52 autobusos, dels quals 34 estaran en servei al Baix Llobregat i 18 al Barcelonès Nord. Al maig i el juny es posaran en servei cent autobusos nous més i, a finals d’any, 47 més.

Actualment, dels autobusos metropolitans de gestió indirecta un 31% són híbrids, un 4% elèctrics i un 1% amb mobilitat propulsada amb altres tecnologies. A finals d’any, la projecció indica que hi haurà un 55% de busos híbrids dièsel-elèctric, un 2% híbrids i un 10%, elèctrics.