Ple municipal

Barcelona rebutja tornar a celebrar corrides de toros per la Mercè

Ciutadans veu rebutjada la seva proposta, que només recolza la mateixa Cs i el PP

plaza-toros-madrid

plaza-toros-madrid

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El ple de Barcelona celebra un percentatge elevat de debats que no tenen més recorregut que el mateix debat en si, i aquest divendres n’ha mantingut un arran d’una proposició de Ciutadans que advocava perquè hi torni a haver corrides de toros a Barcelona.

Notícies relacionades

El grup, que avui encapçala Paco Sierra, enfrontat amb el partit, ha proposat que el ple insti el govern d’Ada Colau a «fer les tasques necessàries perquè en les pròximes festes de la Mercè es tornin a celebrar corrides de toros a Barcelona».

Cornades

«Molts barcelonins ens sentim taurins», ha recalcat Sierra, que ha citat el torero ‘el Guerra’ de cara a les municipals de maig: «Que Déu reparteixi sort i cornades per a tothom». La seva proposta ha rebut el suport del PP i Valents, i el rebuig de la resta, i no ha prosperat. La frase del debat ha sigut del regidor del PP Josep Bou, que ha volgut explicar la seva visió de la tauromàquia de manera una mica enigmàtica: «El toro no sap que ha nascut».  Una manera de dir, suposem, que el toro no pateix.