Salvades pels veïns

Les casetes d’Encarnació de Gràcia seran un casal per a la gent gran

L’Ajuntament de Barcelona preveu treure a concurs aquest abril el disseny del nou equipament, que tindria 400 m2

Les casetes d’Encarnació de Gràcia seran un casal per a la gent gran

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les casetes d’Encarnació, una finca històrica de Gràcia salvada del picot per pressió veïnal, es convertiran en un casal de la tercera edat. L’Ajuntament de Barcelona havia anunciat que les convertiria en un equipament públic i després de sospesar diversos possibles usos s’ha decantat per destinar aquest espai a la gent gran. Concretament als usuaris d’un altre casal, el Montmany. Situat al número 45 del carrer homònim –a quatre illes de la finca d’Encarnació–, ha sigut municipalitzat recentment i ara culminarà la seva incorporació a la xarxa local. També es mudarien aquí el servei municipal Vila Veïna i l’Aula d’Extensió Universitària.

Notícies relacionades

El districte de Gràcia ha anunciat aquest divendres en la seva pàgina web que preveu treure a concurs públic el projecte aquest abril, per rebre el disseny definitiu de l’espai a principis del 2024. Després caldrà licitar les obres, reservar el pressupost necessari i executar els treballs.

L’equipament ocuparà 400 m2 a la planta baixa de l’edificació i disposarà almenys d’una sala polivalent, un punt d’informació, espais de trobada i un magatzem. L’immoble està envoltat per un jardí de gestió comunitària, obert al públic i protagonitzat per l’alzina bicentenària que va motivar la mobilització veïnal el 2018. El casal podrà disfrutar d’aquest espai a l’aire lliure per programar activitats i com una zona més de descans i trobada dels usuaris. Els altres tres pisos de l’edificació acolliran entre 15 i 17 vivendes dotacionals, sense canviar la fisonomia de les cases i el seu valor patrimonial.