Jardins de les Hortes de Sant Bertran

Barcelona reformarà un ‘aterridor’ parc del Poble-sec per convertir-lo en una gran zona verda

La reurbanització preveu noves àrees de jocs, zones d’estada amb més verd i espais d’ús comunitari

Barcelona reformarà un ‘aterridor’ parc del Poble-sec per convertir-lo en una gran zona verda

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquesta setmana el projecte executiu de reurbanització dels Jardins de les Hortes de Sant Bertran. L’acció, que preveu noves àrees de jocs, zones d’estada amb més verd i ombra i nous espais d’ús comunitari, vol convertir l’espai en una de les principals zones verdes del barri. Les obres començaran a l’octubre i s’acabaran l’últim trimestre del 2024. Aquesta iniciativa, emmarcada en el Pla de Barris, compta amb un pressupost de tres milions d’euros. En total s’actuarà en més de 5.900 metres quadrats.

Fa temps que veïns del Poble-sec reclamaven a l’ajuntament més vigilància en aquest parc. Segons ells, gran part d’aquest espai està ocupat dia i nit per persones sense llar i la resta del veïnat hi evita acudir per una suposada «falta de seguretat i neteja».

La iniciativa consisteix en la remodelació completa dels jardins, de més de 4.000 metres quadrats, el trasllat de l’àrea de gossos al parc del Mirador i la millora de les terrasses que connecten les Hortes i el Mirador i on es crearan espais esportius i d’oci. 

Notícies relacionades

L’acció integrarà el tram del carrer Carrera entre el passeig de Montjuïc i el carrer Vila i Vilà de manera que permetrà l’ampliació dels jardins. D’aquesta manera, la zona per als animals passarà dels 500 metres quadrats a tenir-ne més de 800. La nova proposta refà els dos espais verds, ara separats pel carrer Carrera, i els converteix en un sol jardí.

L’ajuntament ha assegurat que la proposta és fruit d’un procés que ha comptat amb la participació veïnal i de la comunitat educativa.