Infraestructures

El tramvia arribarà fins a Verdaguer el març del 2024

El tram en obres a la Diagonal afegirà tres noves parades i s’espera que les validacions creixin el 58%

El tramvia arribarà fins a Verdaguer el març del 2024

Manu mitru

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Ajuntament de Barcelona s’ha compromès aquest dilluns a tenir en funcionament el tramvia fins a Verdaguer «d’aquí un any», és a dir, el març del 2024. Així ho ha avançat la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, durant una visita a les obres d’aquest tram, que afegirà les parades de Monumental, Sicília i Verdaguer, a la qual també han assistit el conseller de Territori, Juli Fernàndez, i l’alcaldessa Ada Colau.

Notícies relacionades

Les obres d’aquest tram van començar el març del 2022 i llavors el consistori va assegurar que els tramvies avançarien per l’Eixample «a principis del 2024». Ara, amb les obres avançades, amb les vies ja a la vista i el nou carril bici estrenat, Sanz s’ha aventurat a concretar una mica més aquest «d’aquí un any». Per a tot això, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ja té adjudicada la compra de tres nous trens i l’adaptació dels que ja circulen, ja que al tram en construcció no hi ha catenària i el sistema d’alimentació elèctrica és diferent.

Segons xifres del consistori, la posada en marxa del nou tram incrementarà en un 58% el nombre de passatgers en dies feiners. Quan estigui tota la connexió acabada, una qüestió que encara està en debat malgrat que se n'està redactant el projecte, la previsió és doblar la demanda i arribar als 65 milions de validacions anuals.