Doble rècord

Busca’t a les fotos de la Marató de Barcelona 2023

Més de 15.000 corredors han participat en una marató que han guanyat el bahrainià Kimutai i l’etíop Yimer i que ha recuperat l’ambient dels seus millors anys

  • Kimutai i Yimer guanyen la Marató de Barcelona i baten les marques de la prova

  • Consulta les classificacions de la Marató de Barcelona 2023

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest diumenge, 15.127 corredors convocats han tornat el somriure a una Marató de Barcelona que encara no ha arribat a xifres prepandèmia però que ha rescatat completament l’ambient i les sensacions d’abans en un cap de setmana a ple rendiment.

Amb fins un 55% de participació estrangera –la xifra més alta de la seva història– i un 25% de dones, percentatges que consoliden les xifres del 2021 després de la caiguda de l’edició del 2022, la Marató ha tornat a inundar els carrers de Barcelona de maratonians amb l’objectiu de cobrir els 42,195 quilòmetres que fan d’aquesta la prova reina de l’atletisme en ruta en un recorregut plenament urbà que aquests últims anys ha sacrificat una mica de vistositat per fer-lo més ràpid.

Una festa atlètica a la qual s’han afegit centenars de barcelonins pels carrers per on transcorre la prova per animar els participants.

Kimutai i Yimer guanyen

Amb l’habitual i ja icònica cançó de ‘Barcelona’, entonada al seu dia per Montserrat Caballé i Freddie Mercury, com a moment cabdal per emocionar els corredors, s’ha donat la sortida a les 8.30 hores a una carrera que tenia per objectiu, a nivell competitiu, trencar els rècords del circuit.

Els vencedors han sigut Marius Kimutai i Zeineba Yimer en categoria masculina i femenina, respectivament. A més, tots dos han batut els rècords de la prova. D’una banda, l’habitant de Bahrain ha traspassat la línia de meta amb un temps de 2 hores 05 minuts i 06 segons. En segona i tercera posició han arribat el marroquí Othmane El Goumri amb un crono de 2 hores 05 minuts i 13 segons, i el turc Kaan Kigen Ozbilen en 2 hores 05 minuts i 38 segons.

Notícies relacionades

Quant a la representació femenina, Yimer, que ha travessat la meta en 2 hores 19 minuts i 44 segons. La kenyana Selly Chepyego ha sigut segona amb un temps de 2.20.04 i la romanesa Delvine Meringor, tercera amb un crono de 2.20.48.

A EL PERIÓDICO t’oferirem una extensa fotogaleria que recull els millors moments de la competició esportiva i de tots els corredors populars que s’han col·locat el dorsal al pit per disfrutar de l’ambient festiu i saludable d’una de les proves més multitudinàries de la ciutat.