Multireincidència

Detinguts quatre lladres amb 100 antecedents per una onada de robatoris a Horta

  • Segons els Mossos, els arrestats eren persones sense llar que dedicaven els diners obtinguts a consumir drogues

  • Un dels homes ha ingressat a la presó i els altres tres estan en llibertat amb càrrecs

Detinguts quatre lladres amb 100 antecedents per una onada de robatoris a Horta
2
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta setmana quatre lladres multireincidents que acumulaven prop de 100 antecedents, per una onada de robatoris amb força a diverses botigues i comerços del districte d’Horta-Guinardó de Barcelona. Els detinguts, d’entre 22 i 42 anys, estan acusats de 13 assalts a supermercats, fleques, perruqueries, restaurants i cafeteries, durant els primers dos mesos del 2023. Segons la policia catalana, són persones sense llar que feien servir els diners per consumir drogues. Un ha entrat a la presó i els altres tres estan en llibertat amb càrrecs.

Segons expliquen els Mossos en un comunicat, van aconseguir identificar-los després de la visualització d’imatges de càmeres de seguretat i el patrullatge de paisà. Els arrestos es van produir el 14 i 15 de març, dimarts i dimecres de la setmana passada. Tots els robatoris tenien un denominador comú que consistia a actuar quan els locals estaven tancats al públic, generalment de matinada i accedir-hi després de forçar les persianes. Una vegada a l’interior, es quedaven amb diners en efectiu, dispositius electrònics com telèfons mòbils, càmeres, ordinadors portàtils i també bolsos que poguessin contenir diners o objectes de valor. Els fets van crear molta alarma al barri perquè, a més del robatori per si mateix, els danys impedien que els comerciants poguessin obrir l’endemà.

Un dels acusats, de 34 anys, acumula 45 detencions prèvies per fets similars des de l’octubre del 2021. Vuit són per robatoris amb força el 2023. Un altre dels arrestats, un jove de 22 anys, acumula 21 antecedents policials. Després d’una primera detenció a finals del 2021 per un furt, en poc més d’un any la seva activitat delictiva s’ha incrementat amb una vintena de robatoris amb força i delictes per danys. I un tercer dels lladres, de 42 anys, té 25 antecedents policials i ha acumulat 23 detencions en menys d’un any.

Drogoaddictes sense llar

Notícies relacionades

La investigació policial ha conclòs que els lladres dedicaven els diners que obtenien a comprar drogues. Després de consumir dormien en locals ocupats o en vehicles abandonats. Els agents també van constatar que els lladres dedicaven part de l’activitat diària a deambular pels carrers a l’espera de cometre algun fet delictiu, habitualment a la franja horària nocturna en la qual hi ha menys presència de vianants al carrer.

Els quatre detinguts van passar a disposició judicial entre dijous passat i divendres i el jutge va decretar la posada en llibertat amb càrrecs per a tres dels arrestats, mentre que el quart va ingressar a la presó. Les detencions estan emmarcades en el pla Tremall de lluita contra la delinqüència multireincident a la capital catalana.