A dos mesos de les eleccions

VÍDEO | Bou s’acomiada de l’Ajuntament de Barcelona i deixa la porta oberta a tornar-hi

L’exalcaldable del PP explicita la seva intenció de tornar a la política activa, tot i que no de manera immediata

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Josep Bou abandonarà l’Ajuntament de Barcelona en el pròxim ple municipal, com ja va anunciar a principis de març. Abans de formalitzar-ho a finals de mes, el president del PP en el consistori s’ha avançat acomiadant-se a través d’un vídeo. «Ha arribat el moment de parar, de fer una petita pausa i fer un pas al costat», afirma l’alcaldable dels populars el 2019 en la gravació, en la qual no apareixen les sigles del partit al qual ha representat en els últims quatre anys i en què deixa oberta la possibilitat de tornar a la política.

«Tinguin per segur una cosa. Ens tornarem a trobar», augura el regidor en la conclusió del vídeo. Fonts pròximes a Bou aclareixen que el regidor no es tanca la possibilitat d’un retorn «a l’associacionisme o a la política activa», si bé afegeixen que no seria immediatament.

Bou ja va confirmar que no figuraria en cap candidatura per a les municipals del 28 de maig. El PP va optar perquè Daniel Sirera en sigui el candidat després de no donar opció a Bou perquè tornés a encapçalar la llista. Sense carnet de la formació, l’empresari ha mantingut fortes discrepàncies amb membres de la direcció del partit a Catalunya.

«Hem guanyat»

Notícies relacionades

En el vídeo, Bou repassa part de la seva trajectòria en els últims quatre anys des que l’expresident del PP Pablo Casado el va elegir per liderar la candidatura de la formació a Barcelona en un 2019, en un escenari encara marcat per les turbulències del procés, la digestió de l’1-O i l’empresonament de dirigents independentistes. El regidor rescata imatges on se’l veu tallant llaços grocs a la plaça de Sant Jaume, discutint i sent increpat per manifestants independentistes o exhibint el retrat del rei a la sala de plens.

«He defensat per tots els mitjans una Barcelona lliure, una ciutat que respecti la legalitat i els seus símbols», afirma Bou. «Hem lluitat, hem resistit i no tinguin cap dubte que hem guanyat», proclama.