Zona per als vianants

Comencen les obres per crear el primer eix verd del Camp de l’Arpa del Clot a Barcelona

Es reurbanitzaran els carrers de la Muntanya i l’Eterna Memòria, entre Mallorca i Freser

Comencen les obres per crear el primer eix verd del Camp de l’Arpa del Clot a Barcelona

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns, 13 de març, comencen els treballs per pacificar el que serà el primer eix verd del barri del Camp de l’Arpa del Clot de Barcelona. Concretament, es reurbanitzaran els carrers de la Muntanya i l’Eterna Memòria, entre els carrers de Mallorca i Freser. L’Ajuntament de Barcelona ha explicat que l’objectiu d’aquesta transformació és «millorar l’accessibilitat i guanyar espai per a l’ús dels vianants».

L’actuació consistirà en la incorporació d’una plataforma única per pacificar el trànsit rodat de la via. Es plantarà arbratge i vegetació, es millorarà el sistema de recollida d’aigües i s’instal·larà nou enllumenat. A més, s’incorporarà nou mobiliari urbà i es crearan zones d’estada.

«La nova estructura facilitarà els desplaçaments a peu, de manera que es reduirà la contaminació de l’aire i el soroll, i es dinamitzarà el comerç de proximitat de la zona», asseguren des del consistori.

Notícies relacionades

Els treballs s’allargaran fins al mes de febrer del 2024 i es faran per fases. El primer tram que es pacificarà serà el de la part superior, entre els carrers de Freser i Joan de Peguera. El trànsit es tallarà a les zones afectades i s’habilitarà el pas de vehicles de serveis i d’emergències.

L’actuació també farà definitiva la pacificació de l’entorn de l’escola Dovella, pròxima al carrer de Mallorca i desenvolupada en el marc del programa municipal Protegim les Escoles.