Espai públic

La ronda de Sant Antoni de Barcelona recupera les activitats lúdiques després de retirar la llosa de formigó

S’han instal·lat dues casetes amb jocs de taula, revistes i llibres per afavorir una «estada saludable» al carrer

La ronda de Sant Antoni de Barcelona recupera les activitats lúdiques després de retirar la llosa de formigó

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ronda de Sant Antoni de Barcelona recupera a partir d’aquest divendres, 10 de març, les activitats lúdiques i de dinamització gratuïtes que va acollir de juny a novembre de l’any passat. Llavors es van haver de suspendre per retirar la llosa de formigó on durant anys va estar ubicat l’antic mercat provisional de Sant Antoni, treballs que han acabat aquesta setmana.

Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, s’han tornat a instal·lar dues casetes al tram de la ronda, entre els carrers del Comte d’Urgell i de Floridablanca. Una està dedicada a l’ús infantil i familiar amb jocs de taula i espais lúdics, i l’altra al públic juvenil i adult amb espai de taules, cadires i materials com llibres i revistes que «afavoreixen l’estada i un ús saludable» de l’espai públic.

Des d’ara i fins a mitjans d’abril estaran oberts de dimecres a diumenge i de 16 a 19 hores, amb la previsió que a mitjans d’abril estiguin en funcionament tots els dies de la setmana, matí i tarda.

Amb aquestes activitats de dinamització, impulsades des de Pla de Barris del consistori, es busca promoure la relació entre els barris del Raval i de Sant Antoni i consolidar una dinàmica de «vecinificació» de cara a la futura transformació de l’espai en una gran plaça «pacificada» i sense cotxes, unes obres que el consistori vol començar a finals d’estiu.

Notícies relacionades

Les obres de retirada de la llosa de la ronda de Sant Antoni, la plataforma sobre la qual hi va haver el mercat provisional, s’han dut a terme des de mitjans de novembre fins a primers de març i han costat prop d’un milió d’euros. El material que s’ha extret s’ha portat al gestor de residus del Port de Barcelona per triturar-lo i es reutilitzarà per a la producció d’àrids, com grava i sorra de formigó.

Amb els treballs, s’ha adequat el paviment i s’hi han instal·lat bancs, cadires i jardineres, a més de les dues casetes per a activitats de dinamització ja esmentades.