Can Batlló

Protesta pel bloqueig de 126 pisos de protecció oficial per problemes burocràtics

Les cooperatives de vivenda Empriu i Sotrac denuncien aquesta situació «inadmissible» en el context actual d’«emergència social»

Protesta pel bloqueig de 126 pisos de protecció oficial per problemes burocràtics

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dijous ha tingut lloc a la plaça Sant Jaume de Barcelona una protesta contra la paralització de la construcció de 126 vivendes de protecció oficial a la zona de Can Batlló (Sants-Montjuïc) per culpa de «problemes burocràtics» amb l’ajuntament. Durant l’acció, convocada per les cooperatives de vivenda Empriu i Sotrac, els manifestants han denunciat que en aquesta mateixa zona s’hi han construït «diversos complexos residencials de luxe» mentre que les vivendes socials continuen bloquejades.

Les dues cooperatives reclamen que es desencalli l’adjudicació dels solars, un procés que va començar l’any 2018 i que encara no s’ha resolt. Assenyalen que el problema burocràtic que paralitza el projecte de l’ajuntament afecta els tràmits per inscriure al registre les finques. Des del 2018, estarien «rebent al·legacions del Registre de la Propietat número 14 de la Zona Franca». «Les successives converses que s’ha mantingut amb totes les parts, així com la pressió que s’ha fet des de les cooperatives encara no han resolt un tràmit que s’hauria d’haver gestionat anys enrere», afegeixen.

Notícies relacionades

Consideren que aquesta situació és «inadmissible» i que podria posar en risc la inversió econòmica que han fet fins ara en els seus projectes; «uns 700.000 euros que ara mateix estan en risc per la possibilitat que els projectes no tirin endavant», lamenten. 

Així mateix, Empriu i Sotrac recorden que, «enmig d’una emergència social com la que viu el país, la mobilització de solars per a la vivenda assequible i de protecció oficial ha de ser una prioritat». Per això, la seva acció de protesta també la consideren una reivindicació a favor de «la vivenda digna com a dret i riquesa col·lectiva, per sobre de la vivenda com a pura mercaderia».