Preu reduït

T-Jove: aquestes són les principals novetats de la targeta de transport

  • La T-Jove s’ampliarà als 30 anys a partir del 15 de març

  • Renfe es fixa en els mercats internacionals per créixer en els pròxims cinc anys

  • Tancada una de les entrades a l’estació de metro de Glòries fins a l’octubre

T-Jove: aquestes són les principals novetats de la targeta de transport

ATM

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat de Catalunya ha anunciat una nova mesura que implicarà la reducció del preu de la T-Jove. Entre el maig i l’abril del 2023, s’establirà aquest canvi en les tarifes per als joves de fins a 30 anys i la T-Jove passarà a tenir un preu únic per viatjar per tot Catalunya.Juli Fernàndez, conseller de Terriotori de la Generalitat, ha donat a conèixer per TV3 més detalls d’aquesta iniciativa i ha explicat que, per primera vegada, la nova T-Jove serà un bitllet que integrarà sis zones, és a dir, servirà per viatjar per totes les zones de Barcelona i també per tot Catalunya pel mateix preu.

Notícies relacionades

També tindrà una tarifa reduïda de 80 euros trimestrals que acaben sent 40 euros amb les bonificacions del 50% de descompte. El nou model s’aplicarà a l’àrea de Barcelona a partir del 15 de març.

Fins ara, els joves que viatjaven fora de l’àrea metropolitana de Barcelona no tenien cap abonament a preu reduït i es veien obligats a pagar el preu corresponent a cada demarcació, ja que cada zona tenia els seus propis bitllets i tarifes. Així mateix, gràcies a la instal·lació de les noves màquines de validació de la T-mobilitat, aquesta nova targeta es podrà utilitzar en tots elstransports públicsde Catalunya (trens, metros, tramvies i autobusos).