Intrusisme laboral

Els Mossos van interposar 439 denúncies a VTC a l’aeroport de Barcelona el 2022

La competència per fer aquests viatges és del sector del taxi

Els Mossos van interposar 439 denúncies a VTC a l’aeroport de Barcelona el 2022

Quique García / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra van interposar el 2022 un total de 439 denúncies a VTC (vehicles de transport amb conductor) a l’entorn de l’aeroport de Barcelona-el Prat, la majoria per intrusisme laboral, tot i que també per altres qüestions, i van fer controls sobre aproximadament 1.200 vehicles d’aquest tipus.

Segons dades del Departament d’Interior, a les quals ha tingut accés Efe, els Mossos d’Esquadra han dedicat de manera estable una unitat de nou agents de la divisió de trànsit per a controls a l’entorn de l’aeroport de manera sistemàtica.

A més de les denúncies interposades, la policia autonòmica va immobilitzar un total de 18 VTC.

La policia autonòmica va portar a terme el dispositiu per vigilar els desplaçaments que efectuen els VTC cap a l’entorn de l’aeroport, ja que la competència per fer aquests viatges és del sector del taxi.

Aquest divendres al matí, el director general dels Mossos, Pere Ferrer, ha mantingut una reunió amb representants d’Élite Taxi, Tito Álvarez, i comandaments dels Mossos.

Durant la reunió, Ferrer i els comandaments del cos autonòmic han traslladat als representants del taxi que, durant el mes vinent, es mantindrà el dispositiu policial a l’entorn de l’aeroport.

Notícies relacionades

Els últims mesos, el Departament d’Interior ha tingut dues reunions més amb el sector del taxi: una el maig passat amb comandaments de la Comissaria General de Mobilitat i una segona al setembre amb Pere Ferrer i un representant del gabinet del conseller Joan Ignasi Elena.

Els taxistes fa més de quatre anys que estan en peu de guerra contra les aplicacions de VTC com Free Now, Cabify o Uber, ja que demanen una regulació més estricta per frenar la competència d’aquestes empreses.