Protesta

El taxi de Barcelona desconvoca la vaga prevista la setmana que ve durant el congrés ISE

El sector afirma que el Govern accepta blindar la tarifa i decidirà abans del Mobile si torna a convocar aturades

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sector del taxi, en vaga aquest dimecres a Barcelona, ha acordat «donar una treva» al Govern fins a la celebració del Mobile World Congress, que se celebra entre el 27 de febrer i el 2 de març, i ha desconvocat l’aturada prevista per a la setmana que ve, durant la celebració del congrés Integrated Systems Europe (ISE), informa Europa Press.

La decisió ha sigut acordada durant l’assemblea que els taxistes han celebrat al passeig de Gràcia durant la vaga que té lloc a la ciutat i la seva àrea metropolitana entre les 10.00 i les 14.00 hores. El col·lectiu ha optat per fer una nova assemblea abans que tingui lloc el MWC per decidir si convoquen o no més vagues.

L’acord

El portaveu d’Élite Taxi i cap visible de la protesta, Tito Álvarez, ha explicat que la proposta del Govern català per frenar la vaga durant l’ISE inclou acceptar el blindatge de la tarifa del taxi, així com la creació de la figura d’operador de taxi. Durant l’assemblea ha intervingut també el president del sindicat STAC, Luis Berbel.

La vaga s’ha concretat per l’ocupació per part de taxis de la Gran Via i el passeig de Gràcia. Segons els convocants, 2.000 vehicles s’han concentrat als carrers, una xifra que la Guàrdia Urbana rebaixa a 900.

Suplements vetats

Notícies relacionades

Álvarez ha explicat que el Govern ha acceptat incloure a la llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat per al 2023 la prohibició de descomptes abusius i suplements, cosa que equival a blindar la tarifa del taxi: «Totes les tarifes de les plataformes seran iguals i hi haurà les mateixes normes per a tothom». Si els comptes no s’aproven per falta d’acord polític, el Govern «haurà de fer un decret llei per necessitat urgent», segons el mateix Álvarez.

El portaveu d’Élite ha relatat també que s’ha acordat endurir el càstig a taxistes que incompleixin la normativa, amb revocacions de llicència tramitades de manera àgil. «Una de les sancions més posades a l’AMB és a conductors no autoritzats», ha recordat, i ha advertit que els propietaris que utilitzin aquestes persones rebran sancions de 6.000 euros.