El govern de la ciutat

Colau no nomenarà Laia Bonet com a primera tinenta d’alcaldia en substitució de Collboni

L’alcaldessa delegarà en ella les funcions del socialista, però creu que seria «ridícul» canviar els càrrecs quatre mesos abans de les eleccions

Declara la seva «perplexitat» per la renúncia de l’alcaldable del PSC i veu «poc seriós» que l’hi comuniqués per WhatsApp, tot i que redueix a «anècdota» el pas que farà

Colau no nomenarà Laia Bonet com a primera tinenta d’alcaldia en substitució de Collboni

Danny Caminal

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest dimarts que no té intenció de nomenar Laia Bonet com a primera tinenta d’alcaldia en substitució de Jaume Collboni, després que el socialista anunciés per sorpresa fa 24 hores que abandonarà el govern municipal i l’ajuntament l’1 de febrer per preparar les eleccions. «Seria ridícul», ha afirmat, reorganitzar els alts càrrecs municipals tan sols quatre mesos abans de les municipals.

S’entén que Bonet seguirà com a tercera tinenta d’alcaldia, però amb les competències que ara corresponen a Collboni –Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda– delegades. L’alcaldessa ha explicat que espera parlar amb la que serà la nova presidenta del grup del PSC avui mateix o demà dimecres.

Trucada perduda

Colau ha respost així, en una entrevista concedida a la cadena SER, amb un clatellot institucional al seu encara soci. Ha afirmat que el seu adeu li ha causat «perplexitat» perquè Collboni no li havia explicat sobre això.

També ha criticat que l’avisés mitjançant un missatge de WhatsApp «cinc minuts» abans que els mitjans de comunicació informessin del seu anunci, després de trucar-li sense èxit just abans. Finalment, li ha restat importància i ha qualificat d’«anècdota» la dimissió del regidor.

Esmorzar amb sorpresa

 «Sorpresa, el primer va ser sorpresa, perquè no m’havia comentat res», ha afirmat Colau quan li han preguntat per com va conèixer la notícia. Ha explicat que Collboni li va trucar per telèfon i que ella no ho va veure perquè s’estava ocupant dels seus fills: «Soc mare de dos nens i al matí prioritzo fer l’esmorzar i arribar al col·le. Vaig veure que tenia una trucada perduda i un WhatsApp en què m’explicava el que anava a anunciar».

A continuació, va contestar a l’encara primer tinent d’alcaldia, ha dit, criticant-li que l’avisés d’aquesta manera: «Li vaig enviar un whatsap dient-li que em semblava poc seriós després de quatre anys governant junts». «Hem sigut un govern estable, amb comunicació. Hem col·laborat. Hem tirat endavant projectes que estan en marxa», ha prosseguit abans d’acabar: «Dit tot això, tota la sort del món».

Sobre el pas que fa Collboni, ha argumentat en la línia en què ho va fer ahir la seva mà dreta, el tinent d’alcaldia de Cultura, Jordi Martí Grau: «És contradictori que vulgui governar la ciutat i per això abandoni el govern. Jo continuaré fent la meva feina d’alcaldessa tot i que faltin quatre mesos per a les eleccions». També ha atribuït la seva decisió a estar massa pendent de les enquestes.

Decisió personal

Notícies relacionades

L’alcaldessa ha remarcat que la renúncia del primer tinent d’alcalde no només li ha sorprès a ella i a Barcelona en Comú, i ha donat a entendre que tampoc el PSC esperava que fes aquest pas: «Em consta que hi ha moltes persones pròximes a Collboni que també se’n van assabentar pels mitjans de comunicació. És una decisió molt personal que em genera perplexitat, no vull utilitzar paraules més gruixudes, és una anècdota. A la ciutadania li interessen els projectes de Barcelona».

Colau ha assegurat que donarà tot el seu suport a Yolanda Díaz perquè sigui «la pròxima presidenta d’Espanya», però ha negat que tingui intenció d’anar a la seva candidatura, es defineixi com s’acabi definint, si no aconsegueix reeditar la seva condició d’alcaldessa després de les eleccions municipals del 28 de maig: «Mai m’ho he plantejat. L’ajudaré tant com pugui, però com a alcaldessa de Barcelona».