Previsió

Temps a Barcelona, avui dimecres 18 de gener del 2023: toca abrigar-se

Una massa d’aire àrtic farà que les temperatures caiguin en picat

  • ¿Quan, com i on afectarà més l’episodi de fred intens a Catalunya?

  • Vòrtex polar: què és i cinc claus per entendre el fenomen

  • ¿Què és una nortada, el fenomen meteorològic que pot portar fred i neu aquests dies?

Temps a Barcelona, avui dimecres 18 de gener del 2023: toca abrigar-se

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts

Barcelona i la seva àrea metropolitana començaran aquest dimecres 18 de gener, un episodi de fred intens provocat per la irrupció d’una massa d’aire gèlid procedent de l’Àrtic. La davallada dels termòmetres serà progressiva durant el dia i arribarà al punt màxim durant la nit. L’ambient hivernal està garantit.

El vent anirà clarament a la baixa, però continuarem tenint ratxes superiors als 50 quilòmetres per hora, cosa que podria incrementar la sensació de fred. El vent tendirà a desaparèixer a partir de la tarda.

Notícies relacionades

A mesura que avancin les hores, s’aniran intensificant el vent i la sensació de fred. Al migdia, les ratxes podran arribar als 70 km/h. A l’arribar la nit, l’ambient hivernal i la sensació de fred s’intensificaran.

El patró meteorològic sembla que es mantindrà uns quants dies més. El vent desapareixerà definitivament durant dijous. Continuarem veient núvols, però sembla improbable que es registrin precipitacions. El gran protagonista serà el fred. Els termòmetres marcaran registres mínims entre els 0 i els 5 graus a diverses zones de la ‘Gran Barcelona’ i les màximes amb prou feines superaran els 13 graus. Els models apunten que el cap de setmana s’accentuarà l’ambient hivernal.