S’entregarà a dues entitats

El Banc d’Aliments rep menjar sobrant dels creuers de Barcelona

  • Costa Cruceros dona plats no servits a bord perquè es distribueixi a persones en risc d’exclusió a la ciutat

El Banc d’Aliments rep menjar sobrant dels creuers de Barcelona

COSTA CRUCEROS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Menjar sobrant dels creuers que fan escala a Barcelona per a entitats benèfiques de la ciutat. És el gest que la companyia Costa Cruceros ha reprès a la ciutat, on entrega plats preparats que no s’han arribat a servir a bord de les embarcacions turístiques perquè el Banc d’Aliments les distribueixi a persones en risc d’exclusió.

L’empresa naviliera ha explicat que els aliments donats al Banc d’Aliments es destinaran a la fundació Acollida i Esperança i a la Llar Nostra Senyora de Lourdes. El director de sostenibilitat de Costa Cruceros, Davide Triacca, ha assegurat que «es tracta d’un projecte sense precedents en el sector dels creuers».

Notícies relacionades

La companyia explica que ha aportat més d’1,1 milions de plats per a persones necessitades en 15 destinacions en les quals els seus barcos atraquen. Triacca ha recordat que els creuers de Costa fondegen a Barcelona «des de fa molt temps» i que, amb la mesura, l’empresa pretén ajustar-se a part dels objectius de l’Agenda 2030.

Per la seva banda, el director del Banc d’Aliments a Barcelona, Bosco Fonts, ha celebrat que s’hagi renovat el compromís entre l’entitat i Costa Cruceros. Fonts ha indicat que aprofitar els aliments sobrants de part dels barcos turístics que ancoren a Barcelona està «plenament alineat amb la missió dels Bancs d’Aliments de reduir el malbaratament» de menjar «a través de la recuperació dels excedents alimentaris». El director ha afegit que els productes recuperats de les embarcacions «contribueix a garantir el dret a una alimentació suficient i saludable per a les persones en risc de pobresa alimentària».