VTC

Bolt desafia els taxistes i oferirà viatges gratis durant les protestes d’aquest dimarts

Justifiquen aquesta decisió per «oferir una solució als ciutadans que es vegin afectats per les mobilitzacions del sector del taxi»

Bolt desafia els taxistes i oferirà viatges gratis durant les protestes d’aquest dimarts

Bolt

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els conductors de l’aplicació Bolt –similar a Uber i Cabify– oferiran viatges gratis a Barcelona durant la protesta convocada aquest dimarts per associacions del taxi, entre les quals Élite Taxi.

En un comunicat, Movea, la patronal del sector dels cotxes de lloguer amb conductor, ha justificat aquesta decisió per «oferir una solució a aquells ciutadans que es vegin afectats per les mobilitzacions convocades per una part del sector del taxi».

Movea també ha defensat aquesta acció per la «situació límit» que comporta l’entrada en vigor de la nova normativa catalana sobre el taxi: «Després de la decisió de l’AMB de rebutjar la majoria de les sol·licituds de llicència, condemna a la desaparició milers de treballadors i operadors» de vehicles amb llicència de VTC, alerta Movea.

En aquesta línia, Movea ha explicat que Bolt, que pertany a aquesta associació, ha volgut oferir viatges gratis a qui ho sol·liciti.

Notícies relacionades

«Les autoritats s’han obstinat a enfrontar dos sectors, els taxis i els VTC, que poden i han de conviure pacíficament», ha denunciat Eduardo Martín, president de Movea.

Per la seva banda, Élite Taxi ha precisat que aquest dimarts els taxistes es mobilitzaran pel centre de Barcelona contra plataformes com Free Now, Uber o Bolt per reclamar que la normativa els reguli com a operadors de transport i no puguin alterar el preu regulat del taxi en l’àrea metropolitana de Barcelona.