Protesta contra els VTC

Marxa lenta de taxis a Barcelona: recorregut i afectacions al trànsit

La protesta passarà pel centre de la ciutat i tallarà el trànsit durant tot el matí de dimarts

Marxa lenta de taxis a Barcelona: recorregut i afectacions al trànsit

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les principals associacions de taxistes de Barcelona, Élite Taxi i el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), han convocat una nova mobilització aquest dimarts, 17 de gener, per reclamar que s’obligui a les plataformes digitals de transport com Free Now, Uber i Bolt a adaptar-se a la normativa i adherir-se a la tarifa regulada.

El sector del taxi obre així un nou front contra aquestes plataformes digitals, després d’aconseguir que Catalunya compti des de fa uns mesos amb una normativa que restringeix l’activitat urbana dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

La protesta consistirà en una marxa lenta pel centre de Barcelona, que afectarà el trànsit durant tot el matí de dimarts a la capital catalana.

Recorregut i horari

La mobilització d’aquest dimarts, per a la qual es demana «màxima assistència» als taxistes, començarà a les 9.30 hores a l’Avinguda de la Reina Maria Cristina i avançarà per la Gran Via, Balmes, Pelai, plaça Catalunya, Fontanella, Via Laietana, Marquès d’Argentera, Passeig de Picasso i Passeig de Pujades, fins a arribar al Parlament.

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha afirmat en declaracions als mitjans que ha demanat una reunió amb el conseller de Territori, Juli Fernàndez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, perquè es defineixi «d’una manera concreta» què és una plataforma digital de transport, de manera que aquestes plataformes «no trobin buits legals i que no puguin fixar el preu que aquestes volen».

Notícies relacionades

Per a les dues associacions del taxi, aquest buit legal que han trobat aquestes plataformes està perjudicant de manera important l’usuari del taxi, que estaria pagant més per un servei de pitjor qualitat.

Enfrontament entre Bolt i taxistes

Els conductors de l’aplicació Bolt han anunciat que oferiran viatges gratis a Barcelona durant la protesta convocada aquest dimarts per associacions del taxi, en un gest que ha sigut rebut com una provocació per part dels taxistes. El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha informat a EL PERIÓDICO que els taxistes boicotejaran aquesta iniciativa i demanaran ells mateixos els cotxes gratuïts perquè els portin a comissaries de la Guàrdia Urbana.