Malestar al sector

El taxi amenaça amb protestes a Barcelona pel Mobile i abans de les municipals

  • Élite Taxi assegura que hi ha portals que apliquen tarifes per sobre de les regulades i insta la Generalitat a posar-hi ordre

El taxi amenaça amb protestes a Barcelona pel Mobile i abans de les municipals

MIQUEL VERA / ACN

1
Es llegeix en minuts

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha anunciat «mobilitzacions molt dures» per a aquest mateix gener si el Govern no aprova un decret llei davant les tarifes dinàmiques que, segons ell, apliquen alguns portals digitals, informa Europa Press. Álvarez ha criticat aquest dijous que «hi ha plataformes que estan atacant el sistema públic del taxi» a l’aplicar tarifes més elevades en contextos de molta demanda.

La plataforma ha donat deu dies al Govern per preparar una proposta «seriosa» de canvi a la llei del taxi per abordar la situació d’empreses com Free Now, que consideren que posen en risc l’actual sistema de tarifes regulades, informa l’ACN. Després d’una assemblea celebrada aquest dijous davant l’estació de Sants de Barcelona, el líder de l’entitat, Tito Álvarez, ha fet un «crit d’alerta» i ha amenaçat amb protestes i mobilitzacions de cara al Mobile World Congress, que comença el 27 de febrer, i les eleccions del mes de maig. «Si no posem fre a això i definim que és cada cosa, al final ho pagaran els usuaris», ha dit Álvarez.

«La tarifa és sagrada, no es pot inflar i és igual per a tots els taxis de l’àrea metropolitana», ha defensat Álvarez. Al seu torn, ha demanat a la Generalitat que no se’n desentengui.

Notícies relacionades

Pel que fa a l’aplicació de la llei de la Generalitat sobre els vehicles de transport amb conductor (VTC), Álvarez ha assegurat que l’Ajuntament de Barcelona s’ha compromès a immobilitzar vehicles que no tinguin la nova llicència per a trajectes urbans a partir de la setmana que ve. En aquest sentit, ha dit que donarà a les administracions una «treva» fins a l’11 de gener.

Fonts del consistori han confirmat a Europa Press que el tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, va mantenir una reunió amb el sector del taxi dimecres, que les dues parts estan disposades a noves trobades i que preveuen més concrecions a partir de dilluns. Álvarez ha confiat que Batlle adoptarà les mesures pertinents. «Tot el que ha dit fins ara s’està complint al peu de la lletra», ha defensat.

Temes:

Barcelona Taxis