Mesura controvertida

TMB farà controls d’alcohol i drogues als conductors d’autobusos

Els controls, de caràcter voluntari, començaran aquest dilluns malgrat l’oposició d’alguns sindicats

TMB farà controls d’alcohol i drogues als conductors d’autobusos

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) inicia aquest dilluns una campanya de control d’alcohol, drogues i psicofàrmacs als conductors d’autobús. Tal com ha avançat la periodista Anna Punsí a Twitter i ha pogut confirmar EL PERIÓDICO, TMB farà controls als seus conductors de manera aleatòria i voluntària des d’aquest dilluns, 9 de gener, i fins al 6 de febrer. Malgrat que aquests controls no són obligatoris, els sindicats CGT i CCOO s’oposen a la mesura.

La plantilla de treballadors, que inclou des de conductors fins a mecànics, ha rebut aquesta notícia a través d’una carta, a la qual TMB ha al·legat que el servei de transport públic s’ha d’oferir als ciutadans amb seguretat: «Això suposa que les persones treballadores en general i de manera específica aquelles relacionades directament o indirectament amb la protecció de la integritat física pròpia i de terceres persones portin a terme la seva activitat professional en plenes facultats», ha indicat TMB a la carta.

Els sindicats s’hi oposen

Notícies relacionades

Malgrat que aquesta mesura no és nova, ja que fa anys la Guàrdia Urbana de Barcelona ja havia fet controls a les cotxeres, els sindicats de CGT i CCOO s’oposen a aquests controls. Afirmen que estan totalment en contra de la manera en què s’implanten i adverteixen que presentaran una demanda quan es comencin a fer els tests i surti algun positiu.

Aquests sindicats tenen el suport de l’Associació de Conductors d’Autobusos de Barcelona (ACTUB), que també està en contra d’aquesta mesura. Per la seva banda, UGT sí que valora positivament aquesta campanya i l’aprova.