Informació de servei

Horari del metro de Barcelona per Cap d’Any: 43 hores ininterrompudes

Els trens circularan des de les cinc de la matinada de dissabte 31 de desembre fins a la mitjanit de diumenge 1 de gener

zentauroepp55600413 metro201026083959

zentauroepp55600413 metro201026083959 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els trens circularan des de les cinc de la matinada de dissabte 31 de desembre fins a la mitjanit de diumenge 1 de gener. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha anunciat que posarà a disposició de la ciutadania el servei de metro durant tota la nit de Cap d’Any de manera ininterrompuda.

Així, vuit línies i 158 estacions de la xarxa de metro funcionaran des de les cinc del matí de dissabte 31 de desembre fins que finalitzi el servei de diumenge 1 de gener a les dotze de la nit. És a dir, es donarà servei 43 hores sense interrupció.

L’obertura del metro la nit festiva del canvi d’any busca facilitar els desplaçaments ràpids i segurs dels ciutadans de Barcelona i l’àrea metropolitana, i forma part del dispositiu de Nadal de TMB.

Metro respondrà amb una oferta i un dispositiu especials: des de les nou del vespre de dissabte fins a les dues de la matinada de diumenge els trens circularan en intervals d’entre 4-5 minuts a les línies 1 i 3; de 5 minuts i mig a la línia 4; de 7 minuts a la línia línia 5; i de 8 minuts a la línia 2.

Entre les dues i les cinc de la matinada els trens circularan amb una freqüència de pas de 9 minuts i mig a la línia 4 i de 8-10 minuts a la resta de línies convencionals de la xarxa.

La Font Màgica de Montjuïc

L’acte que es presumeix que serà més visitat per seguir les campanades i rebre l’entrada del 2023 és el que promou l’Ajuntament de Barcelona a la Font Màgica de Montjuïc i l’avinguda Reina Maria Cristina, amb un espectacle de llum, aigua i focs artificials al servei d’una coreografia multimèdia, en què la música serà la protagonista principal, en una activitat gratuïta i sense límit d’aforament o restriccions.

Per arribar a l’avinguda Reina Maria Cristina, TMB recomana el metro com a mitjà de transport públic idoni, concretament l’estació d’Espanya (L-1 i L-3), la més pròxima, i també les d’Hostafrancs (L-1), Tarragona (L-3), Rocafort (L-1) i Poble Sec (L-3).

Notícies relacionades

Un desplegament especial de personal d’atenció ajudarà a regular els fluxos de passatge en aquestes estacions, tant a l’inici com al final de la festa. En tot cas, TMB aconsella als usuaris que segueixin les indicacions dels empleats i dels sistemes de megafonia i senyalització.

Aquestes estacions també comptaran amb reforços de personal de vigilància i neteja. A causa dels preparatius de la festa, als voltants de l’emplaçament hi haurà desviacions en les línies de bus de TMB que circulen, inicialment la 13, la 150 i la ruta vermella del Barcelona Bus Turístic, afectacions que es podran ampliar a altres línies segons les restriccions de trànsit que s’apliquin a la plaça d’Espanya el mateix dia 31 i l’afluència de públic.