Mobilitat

Aquests són els horaris i els reforços del metro i el bus a Barcelona per Nadal

  • El transport públic incrementa la freqüència els dos pròxims caps de setmana i adapta els horaris en els pròxims dies festius

Aquests són els horaris i els reforços del metro i el bus a Barcelona per Nadal

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El metro de Barcelona reforça el servei de cara al Nadal i, com és habitual, adapta els seus horaris en els dies festius que s’acosten. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) augmenta la freqüència del pas de trens aquest cap de setmana, 10 i 11 de desembre, i el pròxim, 17 i 18 de desembre, en el qual les botigues de la capital catalana estaran obertes i es preveu una gran afluència de passatgers per acudir als eixos comercials per adquirir productes nadalencs i regals.

L’oferta de combois al metro creix un 11,5% aquest cap de setmana i el pròxim entre les 13.00 i les 17.00 hores, i un 12,6% entre les 17.00 i les 21.00 hores. TMB assenyala que la freqüència encara és més gran en els dies assenyalats a l’L1, amb un increment del 25% del pas de trens, i a l’L3, amb un augment del 33,3%.

Al seu torn, els autobusos de TMB intensificaran la freqüència de pas pel centre de la ciutat i zones comercials durant els dos pròxims caps de setmana. Es faran servir vehicles articulats per cobrir les rutes i així ampliar la capacitat de passatgers a transportar.

Horaris de Nadal

Notícies relacionades

D’altra banda, el servei de metro finalitzarà a les 23.00 hores per la Nit de Nadal, el 24 de desembre, mentre que els autobusos de TMB sortiran a les 22.00 hores de les parades d’origen per cobrir l’últim trajecte de la jornada. El dia de Nadal, 25 de desembre, els trens del suburbà arrencaran a les 05.00 hores i circularan fins a les 02.00 hores de la matinada del 26 de desembre, dia de Sant Esteve, en què el metro funcionarà fins a les 00.00 hores.

Cas a part és la Nit de Cap d’Any. Com en anys anteriors, el metro circularà de manera ininterrompuda durant tota la Nit de Cap D’Any.