Obituari

Mor el fundador de la històrica discoteca Plataforma de Barcelona

La sala del Poble-sec, creada el 1986 per Aurelio Roca, va ser un punt de trobada de diverses generacions i es manté com a negoci familiar

  • La sala del Poble-sec, creada el 1986 per Aurelio Roca, va ser un punt de trobada de diverses generacions i es manté com a negoci familiar

Mor el fundador de la històrica discoteca Plataforma de Barcelona
1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

El sector de la nit de Barcelona està de dol per la mort dimecres passat d’Aurelio Roca, el fundador el 1986 de la discoteca Plataforma, al Poble-sec, en la qual va estar implicat fins al final dels seus dies i que va ser punt de trobada de joves (i no tan joves) de diverses generacions. El seu fill Aureli manté l’esperit d’aquesta sala de gestió familiar, on els dijous van ser cèlebres per les seves sessions de ‘drum&bass’ i els caps de setmana va sonar molta música espanyola i ‘hits’ de les últimes dècades, sense complexos.

Roca, que ha mort amb 84 anys, es va proposar obrir un local d’oci de gestió familiar, on trobar l’ambient que a ell li hauria agradat per sortir de festa, confessava. Després de 36 anys de trajectòria, l’establiment ha viscut moments molt diferents, inclosa l’eclosió del turisme que es deixava veure a l’estiu per la seva pista. Allà es podien i poden demanar temes als seus DJ, habitualment accessibles, perquè l’important per a Roca era que la gent «s’hi sent bé», va assenyalar en una entrevista fa una dècada.

Diferents perfils

Des de joves de 18 anys, fins als que han superat amb escreix els 40, tothom tenia cabuda per coincidir a la sala de Nou de la Rambla, considerava el seu instigador, que es va voler allunyar de les tendències de música electrònica i les modes que van i venen». També va allotjar no poques festes universitàries. Després de tants anys al barri, a poca distància de la sala Apolo, va ser molt defensor també del Poble-sec, amb l’associació veïnal del qual sempre va mirar d’implicar-se.

Notícies relacionades

De fet, es va mantenir al peu del canó al local, fins que poc abans de la pandèmia problemes de salut el van apartar del negoci.

Ramon Mas, secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona i Província, ha lamentat la pèrdua d’«una persona històrica en el món de la nit de Barcelona». Tant ell com el seu fill, segona generació al capdavant del local, són empresaris, respectats i «molt compromesos» amb la professió, ha remarcat.