Comissió extraordinària d’Economia

Els pressupostos de Barcelona per al 2023 superen el seu penúltim tràmit

  • Els comptes reben el dictamen favorable preceptiu per poder ser aprovats divendres en el ple a l’espera que ERC doni el seu sí a un acord

A1-158845089.jpg

A1-158845089.jpg / ÀNGEL GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

En un d’aquests processos avorrits però necessaris, els pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona, encara en fase de projecte, han superat aquest dimecres el seu penúltim tràmit abans de ser aprovats definitivament en el ple municipal d’aquest divendres.

Tret d’una catàstrofe, els comptes de la ciutat per a l’any vinent, així com les ordenances, veuran la llum verda d’aquí 48 hores, per a la qual cosa es necessita el suport d’ERC, que definirà la seva posició final dijous.

En una reunió extraordinària de la Comissió d’Economia, un format necessari, perquè els terminis d’exposició pública impedeixen que es faci en les comissions mensuals, els pressupostos i les ordenances han rebut el dictamen favorable necessari per arribar al ple de divendres.

Vot ajornat

El dictamen sobre els pressupostos ha prosperat amb el vot favorable dels socis del govern d’Ada Colau, Barcelona en Comú i el PSC, i la reserva de vot d’ERC –soci extern decisiu per a l’aprovació de tots els comptes del mandat que acabarà el maig vinent– Ciutadans, Valents i la regidora no adscrita Marilén Barceló, que definiran la seva posició en el ple. Junts i el PP hi han votat en contra.

El portaveu dels republicans, Jordi Coronas, va anunciar dimarts que esgotaran la negociació i que va pel bon camí. El que no és tan clar és si ERC acabarà avalant els pressupostos amb un vot favorable o amb una abstenció, que també serviria perquè el govern guanyés la votació, ja que sumaria 18 vots (10 de BComú i 8 del PSC), per sobre dels 13 que suma la resta de l’oposició: cinc de Junts, tres de Ciutadans, tres de Valents i dos del PP.

Les ordenances

Notícies relacionades

En el cas de les ordenances, aprovades provisionalment en el ple d’octubre, perquè tenen un període d’exposició pública diferent, el dictamen ha sigut aprovat amb el mateix vot que en el cas dels comptes: vot a favor dels socis de govern, vot en contra de Junts i el PP i reserva de vot de la resta.

La notícia més rellevant de les ordenances per a l’any vinent és que es manté la bonificació del 75% de la taxa de terrasses, una victòria del PSC en el pols al respecte obert amb Barcelona en Comú en els últims mesos.