Als peus de la Sagrada Família

El restaurant més mal valorat de Barcelona: «Et crucifiquen sense pietat per qualsevol cosa que demanis»

Més de 800 usuaris es queixen a Tripadvisor i Google de l’experiència d’un establiment cèntric i li donen una puntuació d’1,5 sobre 5

  • Increïble pis a la venda a Barcelona per 185.000 euros: amb l’ascensor a la cuina

El restaurant més mal valorat de Barcelona: «Et crucifiquen sense pietat per qualsevol cosa que demanis»
3
Es llegeix en minuts

A Barcelona hi ha tres maneres de trobar un bon restaurant: per recomanació, per fortuna o pels milers de ressenyes que hi ha a Google o Tripadvisor. Si optes per aquesta última opció, et podries passar hores saltant de crítica en crítica i de foto en foto fins triar un lloc on menjar. Segur que l’encertaràs perquè els usuaris, si alguna cosa són en aquestes plataformes, és sincers. A ningú li agrada pagar per una mala experiència. Per això, a mesura que els establiments tenen menys qualitat, més dures són les crítiques. A la capital catalana hi ha un restaurant que s’emporta la palma dels comentaris negatius. Tant, que els consumidors fins i tot es pregunten públicament per què no abaixa la persiana de manera definitiva.

Tripadvisor comptabilitza 8.869 restaurants a Barcelona i el local en qüestió ocupa la posició 8.856. Està, literalment, sentenciant per 518 ressenyes, que li donen una nota mitjana d’1,5 sobre 5. A Google li va encara pitjor i els usuaris li donen un 1,2. Un no opina, sinó que directament pregunta: «¿Per què no tanquen? Estafar el turista és reat». I un altre membre de la plataforma respon que «és tot un misteri...».

«Mai tornaré per 100 anys que visqui»

El restaurant està situat a uns passos de la Sagrada Família, un lloc idíl·lic, tant per les vistes com per treure profit dels turistes despreocupats. Les ressenyes, en canvi, no són tan agradables com l’entorn. Els usuaris s’acarnissen i donen un caire literari a les seves opinions: «Atracament de Curro Jiménez i José María el Tempranillo. 18 euros per dues canyes i una Coca-Cola, sense ni unes míseres olives ni un platet de tramusos. M’han afaitat en sec, com un vulgar guiri», diu un viatger a Tripadvisor que hi ha anat fa uns dies. Com a guinda, mostra el tiquet.

«Molt car, molt dolent i molt desagradable. Millor passar de llarg», concreta un consumidor. Un altre s’esplaia molt més amb el seu descontentament: «Molt car, et crucifiquen sense pietat per qualsevol cosa que prenguis. Productes de molt mala qualitat, la beguda, de gamma baixa, les que es compren en botigues barates. El servei és lent, desagradable i baladrer. Mai tornaré per 100 anys que visqui».

«Atracament» i «estafadors» són les paraules més repetides en les opinions dels seus clients, seguides de «lladres» i «de denúncia». El restaurant serveix menjar nacional i en aquest rànquing tampoc li va millor: ocupa el lloc 4.077 de 4.082. Malgrat tota la cascada de crítiques, l’establiment no ha respost a cap dels comentaris.

Nota a Google: 1,2 (i amb ironia)

Tampoc ha contestat a les 321 ressenyes que acumula a Google, a quinapitjor. «A Barcelona hi ha més de 8.000 restaurants i m’ha tocat la loteria: Anar al pitjor de tots», diu un consumidor amb ironia. «¿Per què anar a la Rambla a robar carteres? És millor muntar-te un restaurant com aquest i atracar més finament», opina un altre.

Notícies relacionades

«Em van dir que havia d’anar amb compte a Barcelona pels robatoris i resulta que el robatori ha sigut en aquest bar», es lamenta un consumidor després de pagar 9 euros per dos cafès. «La veritat és que no sé si crien les vaques ells mateixos i les munyen... o si tenen el cultiu de cafè al magatzem», ironitza.

«Poso una estrella perquè no se’n pot posar cap. És un atracament a mà armada Pel que fa al menjar... La paraula porqueria queda curta. L’única cosa bona els cambrers, que no els queda més remei que somriure i ser amables perquè els cau la cara de vergonya», remata una altra persona que ‘va patir’ aquest restaurant.