Qualitat de proximitat

La millor botiga i el millor bar de barri a Barcelona 2022, segons els mateixos comerciants

Els Premis Barcelona Comerç 2022 han distingit negocis de la capital que sobresurten per la seva perseverança, arrelament i qualitat

La millor botiga i el millor bar de barri a Barcelona 2022, segons els mateixos comerciants

Marina Vilanova

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El títol de millor bar restaurant de barri i el de millor botiga de barri ja tenen amo aquest 2022 a Barcelona. La XVIII edició dels Premis Barcelona Comerç ha distingit aquest dijous a la nit els negocis de la capital que més destaquen per la seva perseverança, arrelament i qualitat, segons el parer dels mateixos comerciants barcelonins.

Els guardons s’han entregat en una gran Gala a l’Hotel Intercontinental de Barcelona, amb uns 250 comerciants, autoritats i personalitats de la ciutat. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell, han presidit l’acte i han destacat el paper clau del comerç de proximitat per a l’economia i la vida quotidiana de Barcelona.

La selecció dels premiats recau, des de la creació d’aquests premis, el 2004, en un doble filtre. Primer, els eixos comercials de la ciutat i l’entitat que els agrupa, Barcelona Comerç, proposen un llistat de candidatures diverses. Les rep i valora un jurat integrat per representants plurals de la societat barcelonina, que també pot aportar propostes.

Premi al millor establiment

La millor botiga de barri 2022 a Barcelona ha sigut Audenios, un comerç dedicat a la música i, en especial, als pianos. Situat al carrer València 316, és un local referent a la ciutat per als aficionats i professionals. Amb més de 1.000 m2 i 90 anys d’història, exposa una acurada selecció de pianos de cua i verticals i una àmplia oferta d’instruments de corda, percussió i vent, amb tots els accessoris relacionats.

Integra, a més, una llibreria amb més de 40.000 títols entre partitures i llibres, única a Europa. Al càrrec d’Audenios hi ha ja la quarta generació de la mateixa família, que «es preocupa per continuar cuidant i ampliant» la llibreria i s’esforça en «l’atenció al client i divulgació de la cultura musical a través d’activitats», destaca Barcelona Comerç. Per l’entitat, aquesta botiga demostra «que un negoci del segle XXI pot mantenir l’essència de les botigues del segle XIX». «S’han fet un nom al món des de l’Eixample», celebren.

Premi al millor establiment de restauració

El títol de millor restaurant de proximitat va cap a la zona alta. Se l’emporta aquest any el Vivanda, un local d’«alta cuina de barri» al carrer Major de Sarrià, número 134. Des del seu privilegiat emplaçament –una antiga vila amb jardí–, proposa diàriament a la seva clientela fidel una «cuina tradicional catalana elaborada amb productes de mercat i tècniques actuals».

Notícies relacionades

«Apareix en les millors guies gastronòmiques del país, incloent-hi la Bib Gourmand de la Guia Michelin que reconeix establiments que fan cuina de qualitat a preus moderats», destaca l’entitat convocant dels premis. Gabi Calzado va inaugurar fa 40 anys el local i segueix al capdavant de la seva gestió, mentre que Jordi Vila és el xef i soci des d’en fa més de 20.

Més premiats aquest 2022

A més d’Audenios i el Vivanda han sigut premiats la Papereria Canut del carrer Girona en la categoria de Compromís Social, Jaume Bertran del Forn Mistral com a millor Trajectòria de Comerciant i l’associació IRE: Independent Retail Europe com a millor iniciativa comercial europea. Finalment, el periodista Albert Closas ha rebut el guardó Compromís amb el Comerç i l’emprenedor Josep Escofet ha rebut el premi Joan Mateu que distingeix personalitats de l’associacionisme comercial.