Disfruta de la ciutat

Pont de desembre a Barcelona: 5 plans imprescindibles per disfrutar de la ciutat

  • Aprofita per passejar sota els llums, beure els millors còctels o menjar en un dels bons restaurants d’aquesta llista de recomanacions

Pont de desembre a Barcelona: 5 plans imprescindibles per disfrutar de la ciutat

Jordi Cotrina

3
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Queda poc temps perquè arribi el pont de desembre. Tant el 6 com el 8 de desembre són dos dies de festa nacional, ja que el primer és el Dia de la Constitució i, el segon, el de la Inmaculada Concepció. Es tracta d’una ocasió en què molts aprofiten per fer alguna escapada o quedar-se a casa descansant. Tant si vius a la capital catalana com si vas de visita per aquestes dates, et proposem cinc plans per disfrutar de Barcelona durant el pont de desembre.

Passeig amb llums de nadal

Els llums de Nadal a Barcelona s’estrenaran el 24 de novembre i s’encendran cada tarda fins al 5 de gener. Per això, el pont de desembre serà una bona ocasió per fer un tomb disfrutant de l’enllumenat festiu.

L’horari de la il·luminació d’aquestes festes 2022-2023 serà el següent: de diumenge a dijous de 17.30 hores a 22.00 hores; els divendres i dissabtes s’allargarà mitja hora més, fins a les onze de la nit. Pots consultar aquí el mapa amb tots els carrers il·luminats.

Llums de Sant Pau 

Seguint amb la temàtica lluminosa, una altra opció a tenir en compte és l’esdeveniment nadalenc ‘Els llums de Sant Pau’ que tindrà lloc al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau del 22 de novembre al 15 de gener. Allà, l’històric hospital on va morir Gaudí es vestirà de llums i colors en el marc d’un espectacle batejat com ‘L’Univers de la Llum’.

‘Els Llums de Sant Pau’ es va portar a terme per primera vegada l’any passat i va rebre més de 210.000 visites. Les entrades es van esgotar en gairebé totes les seves sessions durant la majoria de dies de l’esdeveniment. Els preus dels tiquets oscil·len entre 10 i 14 €.

Mercat de Nadal de Santa Llúcia

Aquesta proposta és la tercera i última amb temàtica nadalenca de la llista. El mercat nadalenc més famós de Barcelona és la Fira de Santa Llúcia, que es mantindrà des del 25 de novembre fins al 23 de desembre a l’avinguda de la Catedral, just davant de la Catedral de Barcelona. Les seves casetes de pessebres i artesania estaran obertes des de les deu del matí fins a les nou de la nit. Pots acabar la visita prenent una xocolata amb xurros o un suís; el colofó perfecte per a un pla com aquest.

Barcelona, capital mundial de la cocteleria

Barcelona s’ha erigit aquest últim any com la meca de la cocteleria. Aquest 2022, la capital catalana ha sigut la seu de la gala ‘The World’s 50 Best Bars’, una cita a la qual han acudit representants de les millors cocteleries a nivell internacional i en la qual una cocteleria de la capital catalana va rebre el premi a la millor del món: es tracta de ‘Paradiso’ (carrer de Rera Palau, 4).

Però ‘Paradiso’ no és l’única cocteleria que val la pena visitar a Barcelona. Altres opcions a tenir molt en compte –i amb cues menys llargues– són Dr. Stravinsky (carrer dels Mirallers, 5), Especiarium (carrer de la Princesa, 29), Somnia (carrer de Montserrat, 13), Sips (carrer de Muntaner, 108), Dry Martini (carrer d’Aribau, 162) i Two Schmucks (carrer deJoaquín Costa, 52), entre d’altres. Si el que vols és prendre una bona copa mentre sopes, t’interessarà aquesta llista de set bons restaurants de Barcelona amb cocteleria.

Disfruta de l’àmplia oferta gastronòmica

Notícies relacionades

A més de la beguda, Barcelona també destaca per la seva àmplia oferta gastronòmica, i els dies de festa sempre són una bona excusa per provar nous restaurants. Aquí et deixem una llista de bons restaurants d’hotel, com el luxós ‘Amar Barcelona’ i un recopilatori amb els restaurants guardonats amb els Premis Barcelona Restauració 2022, com ‘Fismuler’ i el seu mític pastís de formatge.

Si et ve de gust un ambient més informal, no deixis de visitar aquests restaurants i bars de barri que apareixen a la Guia Repsol. Si fa bon temps, aprofita per fer un bon beure en una terrassa al sol en aquests espais a l’aire lliure en els quals menjar i beure de meravella.