Tradicions

Barcelona recuperarà el seu espectacle de Cap d’Any a Montjuïc

La ciutat tornarà a tenir un xou central després de dos anys sense celebració per la pandèmia

Barcelona recuperarà el seu espectacle de Cap d’Any a Montjuïc

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Després de dos anys d’absència, l’espectacle multitudinari de Cap d’Any a Montjuïc tornarà aquest 31 de desembre si la situació sanitària contínua com ara. L’ajuntament preveu recuperar aquesta convocatòria que s’havia convertit en habitual fins a la pandèmia, consistent en un xou musical i pirotècnic amb la Font Màgica com a coprotagonista. Els detalls es donaran a conèixer en les pròximes setmanes.

Fonts municipals han confirmat la recuperació d’aquest muntatge, que convoca milers de persones disposades a celebrar al carrer les 12 campanades. Sol aglutinar molts dels turistes que visiten la ciutat i volen disfrutar d’aquesta atracció.

Tornar a la normalitat

En el primer Nadal en pandèmia, l’ajuntament va optar per descentralitzar la pirotècnia en diversos punts de la ciutat, visibles des d’alguns balcons i televisats. L’any passat la pretensió era tornar a celebrar la festa de Montjuïc, però la crisi sanitària es va agreujar en els dies previs i la conjuntura va impedir fer-ho, fet que va deixar gairebé desert l’entorn de la plaça d’Espanya aquella nit.

Notícies relacionades

La ciutat es va quedar sense una festa central i fins i tot sense locals d’oci oberts, així que alguns van optar per celebrar una Nit de Cap d’Any avançada abans del seu tancament. Els restaurants van haver de restringir horaris perquè tothom fos a casa a la 1.00 h.

El Festival de Nadal que prepara aquest any l’ajuntament se centrarà en activitats culturals, teatre, dansa i música en ple carrer en diferents punts de la ciutat, amb afany descentralitzador. Serà un dels reclams de la campanya turística de Nadal que s’ha presentat aquest dijous.