Projecte controvertit

Entitats del Raval es mobilitzen per frenar l’ampliació del Macba

  • Una trentena d’associacions s’uneixen per reclamar que es paralitzi el projecte per engrandir el museu sobre terreny de la plaça dels Àngels

Entitats del Raval es mobilitzen per frenar l’ampliació del Macba

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una trentena d’entitats del Raval s’han adherit a la plataforma No a l’Ampliació del Macba per mirar d’impedir que se cedeixin 908 metres quadrats de la plaça dels Àngels per engrandir el museu. Membres del teixit associatiu del barri han acudit al Parlament aquest dimecres i han emplaçat ERC, el PSC, Junts, la CUP i En Comú Podem a posicionar-se en contra del projecte, que han definit d’«espoli injust».

Per als integrants de la plataforma, «la plaça dels Àngels està en perill» per la intenció del Macba de guanyar terreny, «un despropòsit», opinen. «Edificarà tres plantes que ocultaran la vista del Convent dels Àngels per sempre més», alerten les organitzacions veïnals, que han interposat un contenciós administratiu per intentar aturar la construcció. La plataforma explica que s’ha reunit amb la directora i el gerent del Macba. Assegura que van respondre que l’ampliació era pràcticament irreversible. 

Els oposats a les obres creuen que l’Ajuntament de Barcelona s’avé a les demandes del museu per compensar-lo després de perdre la lluita per l’antiga capella de la Misericòrdia, que el Macba també va pretendre i que acabarà allotjant el nou CAP Raval Nord. «El preu per la salut dels veïns no pot ser la pèrdua del poc espai lliure que queda al Raval», postula la plataforma, que recalca que el cèntric barri de Ciutat Vella és el que disposa de menys espai públic per habitant de Barcelona. 

Notícies relacionades

Els crítics amb el pla jutgen que és una «detracció injusta i il·legal» de terreny públic i esgrimeixen que anirà a parar en mans d’una institució que qualifiquen de «privada i elitista». «Fa dècades que colonitza el barri i viu d’esquena al seu veïnat», retreuen.

El districte de Ciutat Vella va aprovar el pla especial que permet engrandir el Macba a l’octubre. Va comptar amb els vots a favor dels comuns, el PSC i Junts, mentre que ERC i Cs es van abstenir. La plataforma assegura que el projecte conté «irregularitats flagrants» i ha presentat al·legacions. «Si no s’accepten, presentarem un segon contenciós contra l’ajuntament», anticipa.