Aquest dimarts

Barcelona activa l’alerta per forts vents i tanca tots els parcs de la ciutat

  • La borrasca ‘Denise’ portarà una nevada important al Pirineu

  • ¿Quan obriran les estacions d’esquí?

Barcelona activa l’alerta per forts vents i tanca tots els parcs de la ciutat

DAVID JIMÉNEZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha activat a les 08.30 hores d’aquest dimarts el Pla Bàsic d’Emergència per forts vents a la ciutat en la seva fase d’alerta. Aquesta decisió es deu a la situació meteorològica i l’increment de serveis que els Bombers de Barcelona han hagut de portar a terme en les últimes hores, a causa de les ratxes de vent que s’estan donant a la capital catalana. Fins al moment de l’activació del pla aquest matí, el cos ha realitzat unes 20 actuacions relacionades amb l’episodi de vent.

L’Institut Municipal de Parcs i Jardins ha procedit al tancament de tots els parcs de la ciutat per evitar incidents.

Consells per prevenir accidents

Protecció Civil recomana a la ciutadania que s’informi de la previsió meteorològica i atengui les indicacions que s’aniran donant a través dels mitjans de comunicació. Així mateix, dona una sèrie de consells a tenir en compte tant si ens trobem dins de casa com a l’aire lliure.

Notícies relacionades

A casa, cal tancar i assegurar portes i finestres, abaixar les persianes i recollir els tendals, retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident, revisar els elements fixos (antenes, aparells d’aire condicionat, claraboies, etc.). També cal vigilar els vehicles que tinguem aparcats al carrer, ja que el vent pot fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà.

Al carrer és convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que puguin caure, i és important anar amb precaució si passem davant d’edificacions en construcció, amb bastides o grues, o davant edificis en mal estat. També cal extremar l’atenció als patis de les escoles, i a l’hora de fer altres activitats a l’aire lliure com ara practicar esport.