Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dimarts, 22 de novembre del 2022: fort vendaval

El vent superarà els 90 km/h al sud de Catalunya

  • Catalunya activa l’alerta per vents

  • Corrent en jet polar a la vista: arriba per quedar-se tot el novembre

  • L’Aemet parla de l’arribada d’una «llengua de fred»

Temps de Catalunya, avui dimarts, 22 de novembre del 2022: fort vendaval

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

2
Es llegeix en minuts

Després del pas d’un front de pluges, Catalunya patirà aquest dimarts, 22 de novembre, un episodi de vents forts que, a més, causarà un descens de les temperatures. Les ratxes podran superar els 90 km/h a zones del sud. Tot apunta que el vent amainarà a la tarda.

Els núvols de la jornada anterior han desaparegut durant la matinada, a excepció del nord de la depressió central. A la tarda, reapareixeran els núvols a les comarques de l’oest. Durant el dia s’esperen precipitacions al vessant nord del Pirineu, probablement en forma de neu. La cota de neu se situarà al voltant dels 1.200 metres fins al migdia, a excepció del vessant nord del Pirineu, on se situarà als 1.000 metres. Durant la tarda, pujarà als 1.800 metres. L’avís per neu continua vigent a la Vall d’Aran. Al sud de la Costa Brava i al nord de la costa central s’esperen pluges febles.

Les temperatures mínimes i màximes descendiran de manera significativa. El vent reforçarà la sensació tèrmica de fred.

Notícies relacionades

El vent de component nord i oest bufarà amb força, i ho farà amb molta força al sud del territori, on s’arribaran a ratxes de 90 km/h. A l’àrea de Barcelona el vent arribarà als 70 km/h i amainarà a la tarda.

Dimecres pujaran les temperatures, però l’arribada d’un nou front portarà més inestabilitat i un nou descens dels termòmetres dijous.