Àrea metropolitana

Una vintena de sensesostre malviuen a l’aparcament de la T-2 de l’aeroport del Prat

Les instal·lacions s’han convertit en la paupèrrima llar de diverses persones que viuen envoltades de muntanyes d’escombraries

1
Es llegeix en minuts

Diverses persones sensesostre malviuen a l’aparcament exterior de sis plantes de la Terminal 2 de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, unes instal·lacions abandonades on s’acumula la brutícia i la misèria. L’aparcament, en desús des que el 2009 es va estrenar la Terminal 1, s’ha convertit en la paupèrrima llar de diversos sensesostre–una vintena, segons algunes fonts coneixedores– que viuen envoltats de muntanyes d’escombraries.

Tot i que ara hi ha vigilants de seguretat que custodien l’entrada de l’aparcament, des de l’exterior es poden veure les peces de roba i llençols penjats pels precaris inquilins, i per les reixes de l’enorme edifici s’entreveu la brutícia que s’apila en la planta baixa, segons va avançar ‘La Vanguardia’ i ha comprovat Efe.

«Sempre que es detecten persones sense llar a instal·lacions de l’aeroport s’activen els protocols amb els serveis socials. Aena té conveni amb els Serveis Socials que tenen professionals assignats a l’aeroport per ajudar a nivell local i, en el cas de persones estrangeres, facilitar-ne el retorn», han explicat fonts del gestor aeroportuari.

Atenció a les persones

Aquest conveni està subscrit per Aena, la Generalitat i els Ajuntaments de Barcelona i del Prat de Llobregat, tot i que les administracions no es posen d’acord en qui s’encarrega de l’atenció a aquestes persones.

Notícies relacionades

Segons fonts de la Conselleria de Drets Socials, el consistori barceloní rep finançament de la Generalitat per poder intervenir «en la detecció i atenció social de les persones en situació de vulnerabilitat que s’instal·len durant el dia o pernocten a l’Aeroport de Barcelona-el Prat i als seus voltants i que no tenen cap vinculació amb altres serveis socials».

Tanmateix, des de l’Ajuntament de Barcelona matisen que el conveni està pendent de renovació –«una tasca complicada –han assenyalat– atesa la inestabilitat en la Generalitat en els últims anys»– i que l’acord no inclou «l’ocupació permanent d’un espai fora del terme municipal de la ciutat de Barcelona, sigui a l’aeroport o no».