Judici

Una jutge arxiva la causa contra l’agent de la Guàrdia Urbana que va disparar a un sensesostre

La versió policial afirma que l’home es va acostar als agents de la Guàrdia Urbana que l’envoltaven «amb una actitud agressiva» i que un dels agents li va disparar en legítima defensa.

Una jutge arxiva la causa contra l’agent de la Guàrdia Urbana que va disparar a un sensesostre

XAVIER GONZALEZ

1
Es llegeix en minuts
ACN

Una jutge ha arxivat la causa contra l’agent de la Guàrdia Urbana que va disparar a un sensesostre que se li va acostar amb un ganivet a la mà. Segons ha avançat el programa de TV-3 ‘Planta Baixa’ i ha confirmat l’ACN a través de la Fundació Arrels, la magistrada ha demanat l’arxiu de la causa oberta per una presumpta temptativa d’homicidi contra el policia al considerar que va actuar en legítima defensa.

Els fets van succeir el 21 de novembre del 2020 al passeig Sant Joan de Barcelona, després que una veïna truqués a la policia assegurant que patia un «problema d’insalubritat» al tenir un sensesostre vivint davant de casa seva. La Fundació Arrels, que exerceix d’acusació popular, ja ha recorregut a la decisió de la jutge.

La versió policial sosté que l’home sense llar, Marjan C., es va acostar als agents de la Guàrdia Urbana que l’envoltaven «amb una actitud agressiva» i que un dels agents li va disparar en legítima defensa. L’home va ser traslladat a l’hospital, va ingressar a l’uci i va estar ingressat diversos mesos recuperant-se de les ferides.

En desacord amb la decisió

Notícies relacionades

Ferran Busquets, portaveu de la Fundació Arrels, que exerceix d’acusació popular, ha explicat que ja han presentat un recurs contra aquesta decisió judicial perquè consideren que aquesta causa hauria d’arribar a judici i no arxivar-se quan encara es troba en fase d’instrucció. Es dona la circumstància que Marjan C. continua investigat per un presumpte delicte d’atemptat a l’autoritat. 

D’altra banda, el principal motiu de la jutge per exculpar l’agent és el fet que Marjan C. portés un ganivet lligat a l’avantbraç, un argument que l’advocat d’Arrels ha titllat de no ser prou sòlid, ja que un ganivet pot considerar-se una eina «útil» per a una persona que viu al carrer i que pot utilitzar en el seu dia a dia per a tasques quotidianes, com per exemple pelar fruita. «S’està culpabilitzant Marjan per una cosa que no és correcta», ha considerat Busquets, que ha dit que «és un fet greu que està ple d’estigmes» perquè «és innecessari que una persona que dorm al carrer rebi un tret», ha sentenciat.

Temes:

Barcelona