Programa eficient

Nou pla pilot a Sarrià per recarregar vehicles elèctrics a Barcelona

Permetrà aprofitar les hores vall de consum energètic per realitzar l’operació

barcelona/foto-BSM.jpg

barcelona/foto-BSM.jpg / BSM

1
Es llegeix en minuts

La xarxa d’electromobilitat de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), Endolla Barcelona, impulsa una prova pilot per programar la recàrrega de vehicles elèctrics en la seva xarxa d’aparcaments i aprofitar les hores de menys demanda energètica. La iniciativa s’emmarca en el seu objectiu d’acompanyar el desenvolupament d’aquesta pràctica de manera sostenible i fomentar projectes d’innovació com la gestió eficient de l’energia.

Segons ha informat l’ajuntament en un comunicat, la prova es durà a terme ben aviat a l’aparcament B:SM Porta de Sarrià, ubicat al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Quan l’usuari d’un vehicle elèctric aparqui davant un dels punts de recàrrega d’Endolla Barcelona, haurà d’accedir a l’aplicació de serveis de mobilitat personal de Barcelona, SMOU, i escanejar el codi QR del punt de recàrrega.

Després podrà escollir si vol recarregar el seu vehicle aquell moment o bé programar la recàrrega. En cas d’escollir la segona opció, haurà d’indicar quin dia i a quina hora té previst agafar de nou el vehicle i el nivell de recàrrega que vol. D’aquesta manera, el vehicle es recarregarà aprofitant les hores vall. És a dir, les de menor demanda energètica.

Estalvi econòmic

A més de contribuir a un ús més eficient de l’energia, la recàrrega de vehicles en hores vall suposarà un estalvi econòmic per a les persones que l’utilitzin. Actualment, les polítiques tarifàries ja incentiven el seu ús en els moments de menor consum energètic.

La prova pilot forma part del programa eCharge4Drivers, un projecte europeu cofinançat per la Unió Europea en el marc del programa d’investigació i innovació Horizon 2020 i en el qual participa Barcelona.

Notícies relacionades

Segons la regidora de Mobilitat, Laia Bonet, el pla és «una mostra més del lideratge que Barcelona està exercint en l’àmbit de la mobilitat elèctrica amb Endolla Barcelona». Ha explicat que a més de crear una àmplia infraestructura a tota la ciutat, treballen en xarxa amb altres institucions per a «una transició intel·ligent cap a l’electromobilitat».

Amb més de 650 punts de recàrrega distribuïts per tota la ciutat, Endolla Barcelona és la xarxa pública més gran d’electromobilitat d’Espanya. A principis del 2023 haurà posat en marxa uns 50 nous punts de recàrrega amb una inversió de 600.000 euros.