Intervenció al parlament gal

Colau demana l’abolició de les corrides de toros a Espanya i França

  • Manifesta que és evident que «hi ha violència» en la tauromàquia, que compara amb la violència masclista

plaza-toros-madrid

plaza-toros-madrid

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que espera que «tant a França com en el conjunt d’Espanya s’aposti per acabar amb una pràctica que implica crueltat, patiment i mort», amb referència a la tauromàquia. Colau ha difós aquest dilluns a través de Telegram i Instagram fragments de la intervenció que va fer la setmana passada en una comissió del Parlament francès, on s’està debatent l’abolició de la tauromàquia i a la qual va ser convidada a parlar.

En el seu discurs, l’alcaldessa va advocar per «defensar la cultura i la tradició, sense violència». Va recordar que, el 2004, Barcelona va ser la primera ciutat d’Espanya que es va declarar antitaurina i va prohibir les corrides i espectacles de toros.

Colau va assegurar que les ciutats no volen «ser escenari de violència, de crueltat, de patiment i de mort». Va posar èmfasi que en les corrides de toros «és evident que hi ha violència».

«Les tradicions evolucionen»

Notícies relacionades

«Durant molt temps hem escoltat que les corrides de toros formaven part de la nostra cultura i de les nostres tradicions. Afortunadament les tradicions i la cultura evolucionen i s’actualitzen», va assenyalar l’alcaldessa. Colau no va dubtar a comparar els toros i la violència masclista per ser «coses tradicionals en la nostra cultura».

Avui, en el seu missatge a les xarxes, Ada Colau ha destacat també que el balanç d’aquests 18 anys de prohibició de les corrides i espectacles de toros a Barcelona és «un èxit».