Perspectives de creixement
Barcelona preveu un bon any turístic el 2023 amb la tornada d’asiàtics i més congressos
La ciutat tancarà l’any amb un 80-85% dels viatgers del 2019, però augmenta la despesa i l’estada mitjanes
A dos mesos de tancar el 2022 com a any de la gran recuperació turística, Barcelona afronta el 2023 amb el repte de consolidar els mercats que han tornat i reconquerir els asiàtics. El president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, s’ha mostrat optimista aquest dimecres en les seves previsions per a l’any vinent davant l’obertura del mercat xinès (el més gran del món) a partir del segon trimestre i la gran agenda de congressos i convencions que atresora la ciutat.
Com ja es va estimar en l’últim balanç, es consolida la idea que aquest any es tancarà amb 80-85% de viatgers respecte als rècords del 2019. Un resultat destacable tenint en compte que en el primer trimestre hi va haver molt poca activitat i que la despesa mitjana dels viatgers s’ha incrementat un 34%.
El regidor de Turisme, Xavier Marcè, ha destacat que l’ocupació mitjana, en canvi, haurà arribat a pics del 90%, cosa que significa que s’han produït estades més llargues. Aquesta és una de la prioritats de la ciutat, ja que, si els visitants pernocten més nits, generen més ingressos sense augmentar els volums de viatgers i comporten un ús menys intensiu dels focus més massificats.
Diferents fronts
Torres ha explicat que el 2022 ha sigut un any amb «efecte sortida» després de mesos de restriccions, per la qual cosa hi ha incerteses sobre si es mantindrà aquest ímpetu viatger. No obstant, a favor de la ciutat juguen la recuperació ferma dels mercats de proximitat europeus i del nord-americà, així com la reobertura imminent (si res ho impedeix) dels diferents mercats asiàtics que aquest any han estat absents, començant pel xinès.
Ha afegit que l’arribada dels fons europeus Next Generation i els preparatius de la Copa Amèrica de Vela 2024 també encoratgen aquest optimisme.
Notícies relacionadesCom «ombres», es mantenen una possible reducció de turistes britànics i alemanys, per l’escenari macroeconòmic, així com l’absència del mercat rus, per la guerra d’Ucraïna.
En qualsevol cas, les previsions són molt bones en l’àmbit de congressos, fires i convencions. A més d’una agenda nodrida de convocatòries internacionals, que aquest any seran encara més presencials, Barcelona és candidata a 130 cites. A més, el director del programa Convention Bureau, de promoció i captació d’aquesta activitat a Barcelona, Christoph Tessmar, acaba de ser nomenat director de l’ICCA, l’associació de congressos i convencions internacionals, ha explicat Torres, fet que també suposa un impuls al sector a la capital catalana.
- Grans ciutats Un xinès que viu a Barcelona explica les diferències que veu amb Madrid: "Es respira un ambient trist..."
- EFEMÈRIDE El metro celebra 100 anys amb visites a estacions fantasma
- Mobilitat interurbana El pla més complicat de Rodalies
- Ocupació La Generalitat es reforça amb 225 orientadors laborals per reduir l’atur
- Escacs El prodigiós adolescent indi
- Conde del asalto Els ‘torreznos’ dels Ramones
- Turisme El poble més bonic del món és a Catalunya, segons l'Organització Mundial del Turisme
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Estrena aquest diumenge ‘Señor, dame paciencia’: Jordi Sánchez torna a treure suc d’un personatge carregat de prejudicis
- Grans ciutats Un xinès que viu a Barcelona explica les diferències que veu amb Madrid: "Es respira un ambient trist..."