Previsió meteorològica

Així serà el temps a Barcelona en el pont de Tots Sants

¿Continuarà l’insòlit ‘estiuet’ que ha marcat l’última setmana d’octubre?

  • Espanya és el país europeu amb més risc de mort per calor extrema

  • ¿Quan es canvia a l’horari d’hivern?

El telefèric de Montjuïc.

El telefèric de Montjuïc. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

L’octubre ha tingut aquest 2022 un final realment insòlit quant a les temperatures. Un ‘estiuet’ amb pocs precedents està allargant l’estiu, amb temperatures màximes que a nombroses zones d’Espanya i Catalunya s’han enfilat fins a superar els 30 graus. A Barcelona, s’ha notat sobretot durant les nits, on les temperatures mínimes no han baixat en gaires ocasions dels 20 graus (cosa que es denomina una nit tropical). El pont de Tots Sants, Halloween i la castanyada s’acosten i la pregunta és inevitable: ¿Ens menjarem les castanyes en màniga curta?

Les previsions sobre el pont encara no són definitives. En pocs dies els models de predicció a mitjà termini poden veure’s modificats, però s’endevinen ja les línies generals del temps que tindrem. Els meteoròlegs auguren que aquest ‘estiuet’ acabarà durant el pont.

L’octubre acabarà sense temperatures fies, però els termòmetres aniran recuperant a poc a poc la normalitat, tot i que encara amb valors per sobre dels habituals en aquests moments de la tardor. Les nits tropicals s’acomiadaran al final de Barcelona. S’espera que els termòmetres marquin a la capital catalana la nit del 31 d’octubre entre 15 i 20 graus. L’ambient serà molt més fresquet en altres àrees de Catalunya, que oscil·laran entre els 10 i els 15 graus.

El novembre entrarà amb un dia suau, però ni per indici amb les temperatures de finals d’octubre. Les màximes a Tots Sants aniran dels 10 als 25 graus.

¿Plourà?

Notícies relacionades

Alguns models predictius apunten la possibilitat que alguns fronts creuin Catalunya entre el 31 d’octubre i l’1 de novembre i causin alguns xàfecs. No es pot precisar la intensitat i el moment exacte en què podrà ploure. El que sí que sembla descartat és que siguin pluges generals o continuades.

Haurem de seguir pendent de les previsions per poder afinar millor el pronòstic.