Comiat

Luz Guilarte abandona l’Ajuntament de Barcelona després de ser descavalcada com a presidenta de Ciutadans

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Luz Guilarte, presidenta del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, ha presentat aquest dilluns la seva renúncia com a regidora i ha anunciat que abandona el consistori i la política. El seu anunci arriba una setmana després que els altres dos regidors de Ciutadans a Barcelona, Paco Sierra i Noemí Martín, la destituïssin en una votació que l’ajuntament va considerar vàlida. Sierra i Martín es van convertir, amb la seva majoria de dos vots a un, en el nou president i la portaveu del grup. Guilarte va passar a ser portaveu adjunta.

El coordinador

Sierra i Martín, que aquest dilluns han seguit per ‘streaming’ el comiat de Guilarte, li van proposar continuar com a presidenta si acceptava la destitució de González. Però la resposta ha sigut negativa. «Com vostès comprendran, aquests moments estan sent tremendament difícils», ha començat Guilarte, que ha acusat els seus ja excompanys de grup de forçar la seva destitució com a «represàlia» per no voler afegir-se a «una trama» que segons la seva opinió feia «mesos» que preparava aquest moviment.

Adeu com a alcaldable

«No és possible que en aquestes condicions pugui seguir en el projecte i encapçalar una candidatura per al maig del 2023», ha prosseguit Guilarte, que ha anunciat així que no serà candidata en les municipals, plaça que ja tenia confirmada oficialment, sense la celebració de primàries perquè al no arribar Ciutadans a 400 militants a Barcelona no eren necessàries.

Emocionada, però es diria que també una mica alleujada, l’exedila ha explicat que ha sigut un orgull participar en la vida política, tant al Parlament com al consistori, i ha anunciat que reprendrà la seva carrera professional.

Valls, Artadi

Notícies relacionades

És la tercera cap de files que deixa l’ajuntament aquest mandat al consistori, després que ho fes Manuel Valls, president de Barcelona pel Canvi, i Elsa Artadi, de Junts per Catalunya. De fet, Guilarte anava a la la llista de Valls, que va generar dos grups, el de Ciutadans i el de Barcelona pel Canvi, avui denominat Valents i encapçalat per Eva Parera.

«Fins sempre», ha proclamat Guilarte abans de deixar la sala de grups del consistori, a la qual ha arribat amb diversos membres de l’equip de comunicació de Ciutadans. Continuarà sent, ha precisat, militant de base del partit.