Cop intern

Ciutadans fulmina un regidor a Barcelona per intentar un cop intern

La formació taronja acusa Paco Sierra d’«autoproclamar-se president» per robar el lloc a Luz Guilarte

Ciutadans fulmina un regidor a Barcelona per intentar un cop intern

Blanca Blay / ACN

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El grup de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona fulmina un dels seus regidors per maniobrar contra la líder municipal. Els taronges han anunciat en un comunicat aquest dijous que «s’inicia el procés d’expulsió» del regidor Paco Sierra, que acusen d’intentar «autoproclamar-se president» del grup, càrrec que oficialment ostenta Luz Guilarte, alcaldable de la formació i membre forta de l’aparell del partit.

Notícies relacionades

Segons la direcció del partit, Sierra ha presentat un escrit al registre oficial del consistori per canviar la configuració del grup. «Arran d’aquesta operació feta a l’esquena de la direcció de Cs i després de tenir notícia que Sierra ha intentat integrar-se en les llistes electorals d’altres formacions de cara als comicis municipals del 2023, la direcció del partit ha decidit iniciar el procés d’expulsió de Paco Sierra», indica la nota.

«L’executiva taronja lamenta les formes impulsades per Sierra i la seva falta de compromís amb el partit», afegeix. Fonts del partit assenyalen a EL PERIÓDICO que el procediment haurà de passar diversos tràmits i que la comissió de garanties de Cs «obrirà un expedient» a Sierra per avaluar «les circumstàncies» del seu cessament, rebrà les al·legacions que el regidor presenti si així ho desitja i finalment prendrà una decisió definitiva. 

Temes:

Ciutadans