Davant el jutge

El regidor Eloi Badia declara com a investigat per la cessió d’un local ocupat a Gràcia

  • Els veïns de l’immoble on es va instal·lar el Casal Tres Lliris van presentar una querella pels presumptes delictes de malversació i prevaricació

Barcelona 15/11/2020 BARCELONA. Manifestación en protesta por la decisión del ayuntamiento de dictar el cierre del casal popula

Barcelona 15/11/2020 BARCELONA. Manifestación en protesta por la decisión del ayuntamiento de dictar el cierre del casal popula / Manu Mitru (Delegaciones)

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest divendres està previst que declari davant el jutge com a investigat el regidor d’Emergència Climàtica de Barcelona, Eloi Badia, arran d’una querella en què li atribueix haver cedit il·legalment a una associació juvenil una finca ocupada del barri de Gràcia, que, segons els veïns, causa molèsties als veïns. El titular del jutjat d’instrucció número 27 de Barcelona va admetre el maig passat querella interposada per la comunitat de propietaris del carrer Torrent de l’Olla, 203 –on s’ubica la finca ocupada–, i va citar declarar per a aquest divendres Badia i quatre càrrecs més del consistori també denunciats.

Notícies relacionades

Els querellants acusen dels delictes de malversació i prevaricació Badia, en la seva condició de regidor del districte de Gràcia, així com a l’exgerent del districte Pere C., al seu successor Rufino G., al director de serveis de Gràcia José Maria R. i a l’exgerent del Patronat Municipal de l’Habitatge Àngels M. El motiu de la querella és el contracte que l’ajuntament va firmar el setembre del 2017 per cedir a l’Associació Joves de Gràcia l’ús d’una antiga comissaria de la Policia Nacional situada al número 203 del carrer Torrent de l’Olla, propietat del Patronat Municipal de l’Habitatge i que estava ocupada des del 2015.

Molèsties a la comunitat

L’espai acull l’anomenat Casal Tres Lliris, un ateneu popular que la comunitat de propietaris assegura que ha motivat nombroses queixes veïnals i trucades a la Guàrdia Urbana amb intervencions policials, sense que des de l’administració s’hagi adoptat cap mesura per evitar-ho. Els querellants mantenen, a més, que l’adjudicació del contracte de cessió de l’espai es va fer «a dit, ometent de manera flagrant tota la normativa» que regula aquest tipus de transmissions i «en perjudici de l’erari públic», segons l’escrit de la comunitat de propietaris. El casal de joves està actiu i actualment el gestiona una associació juvenil de Gràcia.