Barcelona Global

Sara Reddin «Barcelona és, sens dubte, atractiva per als inversors»

  • Aquesta dissenyadora, directora d’una marca d’articles per a la llar, va néixer a Londres, va viure més de 20 anys a París i fa un any es va mudar a Barcelona

Sara Reddin «Barcelona és, sens dubte, atractiva per als inversors»

Barcelona Global

3
Es llegeix en minuts

Sara Reddin, 48 anys, amb parella i dos fills adolescents. Va néixer a Londres i es va mudar a París quan tenia poc més de 20 anys. Es va mudar a Barcelona fa un any per desenvolupar el seu negoci i descobrir una nova escola alternativa que té la seva seu aquí. És dissenyadora i directora d’una marca d’articles per a la llar anomenada Golden Editions. La marca crea luxe fet a mà i basat en el disseny per a la llar, treballant amb associacions d’artesans a Ghana. Ara té un taller/showroom/botiga a Gràcia.

¿Per què va triar Barcelona?

Estàvem buscant una nova escola alternativa per als nostres fills i vam descobrir que n’hi havia una a Barcelona. Ens va encantar i vam començar a investigar la ciutat. Estàvem buscant un lloc on poder disfrutar d’una vida urbana cosmopolita i estar a prop de la natura. A prop de Barcelona hi ha molta natura salvatge, muntanya, mar i bosc, tot a 30 minuts. Després, com a dissenyadora, Barcelona és una bonica ciutat mediterrània amb una rica història arquitectònica, edificis modernistes increïbles i patrons i detalls emocionants on sigui que miris. És culturalment rica, hi ha zones que són fascinants i creatives com a Nova York i altres àrees que tenen la tranquil·la sofisticació de París.

¿Quins aspectes de la ciutat destacaria com a positius?

És una ciutat càlida i acollidora; la gent poques vegades és desagradable, cosa que fa que començar de zero sigui més fàcil. La proximitat a la natura fa que les persones siguin conscients de la salut i naturalment felices. També és molt creativa i cosmopolita, amb moltes empreses emergents com l’escola dels nostres fills, gent experimentant i sent innovadora.

¿Quins aspectes de la ciutat cal millorar? ¿Com?

¡Crec que seria útil disposar de més classes de català per als nouvinguts! Alguns salaris són molt baixos, fet que sembla injust ja que moltes coses són cares com en altres països amb salaris mínims més alts. També seria important tenir una Setmana del Disseny més ben desenvolupada per enfortir la indústria del disseny.

¿Quins creu que són els punts forts de la ciutat per superar la crisi generada per la covid-19?

Econòmicament parlant, el turisme pot semblar invasiu per alguna gent, però pot ser un punt fort d’ajuda a Barcelona, excel·lent per als negocis i, per tant, per a l’ocupació. La ciutat és definitivament molt atractiva per als inversors ja que hi ha una població internacional jove i dinàmica disposada a treballar molt i ser creativa.

Quant al benestar i el contacte social, Barcelona és un lloc molt sociable i la cultura catalana és molt familiar, per la qual cosa estic segura que la tensió mental causada per la covid es va superar aquí millor que en altres llocs.

¿A quins reptes creus que s’enfronta la ciutat un cop l’emergència sanitària ha remès?

El clima és una gran preocupació, la possibilitat d’incendis al bosc i l’augment de les marees del mar. L’augment del nivell de calor i humitat també és bastant alt. Com mantenir les persones fresques i actives amb tanta calor sense utilitzar l’aire condicionat contaminant, és sens dubte una qüestió a resoldre a Barcelona.

De la mateixa manera, també hi ha la qüestió de la feina i l’estabilitat financera de les persones amb salaris baixos.

¿Què espera de la Barcelona dels pròxims anys?

Adaptar el transport i la logística perquè siguin sostenibles i permetin que les persones puguin connectar fàcilment amb llocs fora de la ciutat sense conduir. Desenvolupar esdeveniments de disseny, art i arquitectura a la ciutat per atraure professionals i internacionals. També m’agradaria veure el front de la platja desenvolupat d’una manera que es protegeixi contra l’augment del nivell del mar, alhora que es torna més atractiu.

Notícies relacionades

¿Quina ciutat sent com «la seva ciutat»? ¿Què és el que més enyora?

Vaig créixer a Londres, pel que sempre serà la meva primera llar. Estranyo el multiculturalisme, l’olor de fulla mullada, l’excel·lent menjar indi i la meva família.