Excompanys de grup

Eva Parera ja no es parla amb Manuel Valls

  • La regidora, que confia que Valents presenti 100 candidatures a les municipals, no manté contacte amb l’ex primer ministre francès, amb el qual va arribar a l’Ajuntament de Barcelona

Eva Parera ja no es parla amb Manuel Valls

ZOWY VOETEN

3
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Eva Parera té plans molt ambiciosos per al seu partit, Valents, amb motiu de les eleccions municipals que se celebraran el 28 de maig del 2023. A Catalunya en general i en particular a l’Ajuntament de Barcelona, del qual és regidora des de fa tres anys, quan va aconseguir la plaça en el consistori dins de la candidatura de Manuel Valls, Barcelona pel Canvi.

La regidora, que sempre ha elogiat Valls per la seva trajectòria i pel que va aprendre d’ell, ha explicat aquest dimecres que ja no manté cap contacte amb l’el ex primer ministre francès, que va abandonar l’ajuntament fa ara més d’un any, quan va renunciar a l’acta de regidor l’agost del 2021. «No tinc contacte amb ell ni amb ningú del seu entorn», ha revelat.

Parera ho ha explicat en una trobada amb els mitjans comunicació celebrada aquest dimecres, en la qual ha afirmat que Valents es marca com a objectiu presentar en total un centenar de candidatures en localitats catalanes. «Ho tenim més complicat que d’altres, perquè som nous», explica Parera, que descarta que Valents es presenti a les eleccions locals a Barcelona de la mà d’altres partits.

La casa comuna no existeix

Una tesi contrària a la que corria temps enrere, quan la mateixa Parera va contemplar la possibilitat d’una candidatura constitucionalista que englobés completament o parcialment el PP i Ciutadans, i que arribat el cas que l’aritmètica ho permetés, podria governar Barcelona mitjançant una aliança amb el PSC de Jaume Collboni.

El pla és anar en solitari i aconseguir influència a base del resultat a les urnes, i mantenir un discurs de rebuig rotund de l’independentisme, tot i que centrant-se en la gestió de la ciutat. Parera ha remarcat que el seu grup s’ha proposat aconseguir que els plens surtin de la rutina fomentant debats concrets, en al·lusió al costum que ha adoptat en els últims: fer alguna declaració de caràcter especialment rotund, vorejant l’incendiari, sobre els menors estrangers no acompanyats o sobre l’ocupació i amplificar aquesta tesi a les xarxes socials presentant-se com a alternativa al govern d’Ada Colau i el PSC.

Descavalcar Colau

Després d’una trajectòria política a Unió Democràtica de Catalunya, Parera va arribar a l’Ajuntament de Barcelona de la mà de Manuel Valls, dins de la candidatura de Barcelona pel Canvi. Ella va ser, juntament amb Valls i Celestino Corbacho, un dels tres regidors que amb el seu vot van permetre que Colau tornés a ser investida com a alcaldessa el 2019. Una maniobra que l’ex primer ministre francès va justificar perquè amb això s’impedia que la ciutat tingués com a alcalde el guanyador de les eleccions, el candidat d’ERC, Ernest Maragall.

Valls, que havia rebut el suport financer d’un sector de gent a Barcelona que volia que Colau fos descavalcada de l’alcaldia, va acabar permetent que seguís a canvi d’impedir que un independentista dirigís la ciutat. I es va vanagloriar d’haver justificat amb això la seva inèdita aventura política, que el va portar de l’escena política francesa a la barcelonina.

L’últim fracàs de l’ex primer ministre

Notícies relacionades

L’agost del 2021, Valls va formalitzar la seva renúncia com a regidor a Barcelona i va iniciar la seva següent aventura: es va proposar aconseguir l’èxit en les legislatives franceses del 2022 de la mà de la llista de La República en Marxa, el partit del president francès, Emmanuel Macron.

Volia aconseguir un escó a l’Assemblea Nacional francesa per la 5a circumscripció que representa els residents a Espanya, Portugal, Andorra i Mònaco. Però va fracassar en aquest afany al perdre les primàries per accedir a la plaça.