Transport públic

La demanda de la T-Usual i la T-Jove augmenta un 60% després dels descomptes

  • «Demostra que aquesta fidelització que busquem de nous usuaris es podrà produir aquests pròxims mesos», afirma el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni

La demanda de la T-Usual i la T-Jove augmenta un 60% després dels descomptes

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha explicat aquest dilluns que la demanda de títols T-Usual i T-Jove ha augmentat un 60% després de l’aplicació dels descomptes del 50% en aquests abonaments, i que hi ha hagut un lleuger increment dels usuaris.

Collboni ha apuntat aquest increment en declaracions a l’estació de Sants de Barcelona després de rebre la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i fer un trajecte amb tren procedent de Gavà (Baix Llobregat) per supervisar el funcionament de l’abonament gratuït per al transport públic.

Notícies relacionades

«Demostra que aquesta fidelització que busquem de nous usuaris es podrà produir en aquests pròxims mesos. És obvi que lluny d’alguns alarmismes el funcionament ha sigut absolutament correcte», ha afegit Collboni.

Des del dia 1 i fins al 31 de desembre, en el cas de la capital catalana, la T-Usual i la T-Jove han passat a costar la meitat, i la T-Casual té una rebaixa del 30%. Mantenen el preu la T-Familiar, la T-Dia i la T-Grup. El dia 1 va entrar en vigor la mesura del Govern central de subvencionar al 100% els abonaments de Renfe Rodalies i mitja distància, i també la reducció de les tarifes del transport metropolità, un 30%, més una bonificació extra d’un 20% aportada per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), ens encarregat de marcar les tarifes a Catalunya.