Mobilitat

Obres a l’L-5 del metro de Barcelona a l’agost: durada, trams afectats i alternatives

  • Línia 3 del metro de Barcelona: parades afectades a l’agost per les obres i alternatives de transport

Obres a l’L-5 del metro de Barcelona a l’agost: durada, trams afectats i alternatives
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Com passa molts estius, el metro de Barcelona aprofita per fer obres de readequació, que aquest any afectaran l’L-3 i l’L-5. A la línia blava, la primera part de les obres van començar per Setmana Santa, la renovació de les vies va afectar vuit estacions durant 10 dies, concretament en el tram entre Diagonal i Vilapicina.

La segona etapa dels treballs de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va començar l’1 de juliol i durarà gairebé tot l’estiu, fins al 31 d’agost. A partir d’aquest dilluns, les vies estaran interrrompides entre La Sagrera i El Carmel.

Notícies relacionades

Pel que fa a la línia 3, des de dilluns, 1 d’agost, el tram entre les estacions de Paral·lel i Liceu quedarà inoperatiu a causa de les obres. Afectarà també Drassanes. El metro funcionarà amb normalitat al llarg de la resta de la línia, entre Zona Universitària i Paral·lel i entre Liceu i Trinitat Nova. En el tram afectat no circularan trens fins al dimecres 17 d’agost.

Tornant a la línia 5, durant tot el mes d’agost, la línia no estarà operativa entre les parades de La Sagrera i El Carmel, cosa que afectarà les estacions de Congrés, Maragall, Virrei Amat, Vilapicina i Horta. TMB ha anunciat que habilitarà un bus llançadora entre les estacions de La Sagrera i El Carmel. També es reforçaran altres línies de bus i metro.

Altres opcions pel suburbà: L1 i L4

L’L5 és, amb l’L1, una de les línies més importants del metro de Barcelona, tant per l’afluència d’usuaris que transporta com pel seu recorregut estratègic per la ciutat: la creua de forma horitzontal i n’uneix els extrems. L’alternativa més eficient per superar les obres continua sent l’ús del suburbà. Malgrat tot, les opcions que tens per arribar a les estacions tallades de l’L5 (blava) es limiten a l’L3 i a l’L4:

L’L3 (verda) permet arribar a Diagonal i Vall d’Hebron.

L’L4 (groga) permet arribar a Verdaguer i Maragall.

Alternatives en bus

TMB recomana planificar el recorregut abans de sortir de casa, però les línies regulars de bus que circulen per la zona afectada pels talls són les D50 i V27. La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Laia Bonet, ha explicat que es reforçaran fins un 20% respecte a l’oferta habitual (depenent de la franja horària).